dünyanın en kötü ülkesi hangisidir

camide uyuyan evsiz kemalist
İnternette oldukça aranan sorudur. şimdi sizlere yaptığım araştırmalara göre kendi fikrimce dünyanın en kötü ülkelerini yazacağım.

Kuzey Kore

Kuzey Kore, dünyadaki açık ara farkla en az özgür ve en çok yolsuzluk yapan ülkedir. Nüfusunun çoğu mutlak yoksulluk içinde yaşıyor ve liderleri Kim Jong Un'un en ufak bir eleştirisiyle yargılanma, infaz veya işkence görme riski altında. Kuzey Koreli vatandaşların internete erişimi yok ve birçoğu, hükümet tarafından almak zorunda kaldıkları sürekli ve her yerde bulunan propaganda nedeniyle dünyanın gerçekte neye benzediğine dair en ufak bir fikre sahip değil. . Kişisel özgürlük ve gerçeğe erişim çok değer verdiğiniz niteliklerse, Kuzey Kore yaşamanız için en kötü ülke olabilir.

Somali


Somali, kişi başına düşen GSYİH'ye göre dünyanın en fakir ikinci ülkesidir ve en az gelişmiş ülkedir - İGE ölçütüne göre kent merkezi ve doğal olarak ülkenin en gelişmiş bölgesi olan başkent Mogadişu, Yemen kadar ileri düzeydedir. Sürmekte olan feci bir iç savaşın ortasında şiddetle perişan bir ülke olan ve kendisi de içinde bulunulabilecek en kötü ülkelerden biri; Somali'nin en gelişmiş bölgesinin her şeyden önce olduğu kadar gelişmiş olduğu gerçeği. Düzgün bir hükümete sahip olmayan ülke, esasen masum vatandaşları kaynaklar için rutin olarak infaz eden terörist gruplar tarafından yönetiliyor. Ve yıkıcı bir kıtlığın tüm Somalili çocukların 1 / 3'ünün zayıf doğduğu ve her yıl yüz binlerce kişinin açlıktan öldüğü göz önüne alındığında, bu beklendiği gibi bile olabilir. Somali, daha güçlüleri zor koşullarda hayatta kalan ve zayıfları açlıktan veya önlenebilir hastalıklardan ölen vatandaşlarını aşiretçi bir yaşam tarzını zorlayan bir kargaşa ve kaos halindedir. Nüfusun yalnızca varlıklı elit% 4'lük kesiminin internete erişimi olması, kıyaslandığında önemsiz ve anlamsız bir istatistik gibi görünüyor. İyi ülkeleri kötü ülkelerden ayıran şeyin yaşam kalitesi ve refah olduğunu düşünüyorsanız, Somali'nin gezegendeki en kötü ülke olduğunu söylediğimde şüphesiz benimle aynı fikirde olacaksınız. Nüfusun yalnızca varlıklı elit% 4'lük kesiminin internete erişimi olması, kıyaslandığında önemsiz ve anlamsız bir istatistik gibi görünüyor. İyi ülkeleri kötü ülkelerden ayıran şeyin yaşam kalitesi ve refah olduğunu düşünüyorsanız, Somali'nin gezegendeki en kötü ülke olduğunu söylediğimde şüphesiz benimle aynı fikirde olacaksınız. Nüfusun yalnızca varlıklı elit% 4'lük kesiminin internete erişimi olması, kıyaslandığında önemsiz ve anlamsız bir istatistik gibi görünüyor. İyi ülkeleri kötü ülkelerden ayıran şeyin yaşam kalitesi ve refah olduğunu düşünüyorsanız, Somali'nin gezegendeki en kötü ülke olduğunu söylediğimde şüphesiz benimle aynı fikirde olacaksınız.

Venezuela


Şiddet temasını sürdüren Venezuela'nın başkenti Caracas, dünyanın en tehlikeli başkenti ve Meksika dışındaki herhangi bir şehir içinde en yüksek cinayet oranına sahip. Bununla birlikte, Meksika'dan farklı olarak, Venezuela'daki şiddet suç bölgeleri ile sınırlı değildir ve bunun yerine tüm ülke çapında yaygındır; bu nedenle, Venezuela dünyadaki en yüksek 7. cinayet oranına sahiptir ve sürekli olarak gezegende yaşamak için en az güvenli ülke olarak sıralanmıştır. hizmet için en ölümcül kokteyl ve Venezuela bunun mükemmel bir gösterimi. Halen devam eden uzun süreli bir ekonomik gerileme döneminin başlamasıyla, ülke derin bir kaos tabakasının altına girdi, suç oranları hızla yükseldi ve ülke '' Güneşlerin Karteli olarak bilinen bir grup kartel tarafından zaten yozlaşmış orduya tamamen sızmış durumda. Bu meta kartel, eskiden sivillere yönelik vahşeti ve işkencesi ile tanınan, üretken hükümdar El Chapo Guzman'ın kötü şöhretli Sinaloa Karteli ile bağları var ve kendisi de para ve güç arayışlarında rutin olarak bariz şekilde insanlık dışı yöntemler kullanıyor. Kısacası, Venezuela suç, şiddet ve kargaşayla boğuşan bir ülkedir; şiddetli bir silahlı çatışmanın ortasında yakalanmaktan, silah noktasına konmaktan ve gerekirse işkence görmekten veya sizin ve ailenizin bağırsaklarını çekinmeden çıkaracak acımasız bir çete. Şimdi, seni bilmiyorum, ama benim için bu senaryoların olasılığının sadece düşüncesi beni TSSB'nin eşiğine getiriyor. Yoksulluk içinde bir yaşam için hayatımda% 5 oranında böyle bir şey olma ihtimaliyle karşı karşıya kalsaydım, bunu yapmak için ikinci bir düşüncem olmazdı. Öyleyse, bilge bir adamın dediği gibi, güvenlik bir numaralı önceliğinizse, Venezuela sizin için kesinlikle dünyanın en kötü ülkesi için güçlü bir aday olacaktır.

Suudi Arabistan


Bu ülkenin ahlakı dili kadar eskidir ve unutmayın, tutuklanan en eski edebi dillerden biridir. Ve eski tarihin herhangi bir derecesine sahip olup olmadığınızı bileceğiniz gibi, bu iyi bir şeyden başka bir şey değildir. Buradaki kadınlar ikinci sınıf vatandaş olarak kabul ediliyor ve bu nedenle şu temel haklardan yoksundur: bağımsız araba kullanma, özgürce iş yapma ve hatta karşı cinsten akraba olmayan bir üyeyle iletişim kurma yeteneği. Eşcinsellik ölümle cezalandırılır - genellikle halka açık bir gösteri sırasında. Ateizm de aynı şekilde ölümle cezalandırılacak bir suçtur. Alkol tüketimi veya bir bakkal eşyasının çalınması gibi görünüşte küçük suçlar, bir uzvun kesilmesi, insanlık dışı koşullarda hapis ve hatta aşırı durumlarda ölüm cezası ve işkence gibi ağır cezaları gerektirebilir. Bu ülkedeki yasalar o kadar belirsiz ve cezalar o kadar sert ki, sizi hayatınızı felç edecek bir belaya neyin sokacağını asla bilemezsiniz. Elbette bunların hiçbiri, hükümet tarafından düzenli olarak sivil hastaneleri ve okulları hedef alan ve sayılamayan savaş suçları işleyen kitlesel zulümlerden bahsetmiyor. Sonuç olarak, çarpık ahlaki değerleri olan bir ülkede yaşarken doğru hissedemiyorsanız, Suudi Arabistan size kabuslar verecektir.

Güney sudan
İngiliz yönetiminden kurtulduğundan beri, çok farklı Kuzey Sudan'ın kontrolü altına alınmıştı. Onlarca yıl süren ve tarihteki en kötü İkinci Dünya Savaşı sonrası savaşların bazıları arasında yer alan iki iç savaş vardı.

2011 yılında yeterli uluslararası baskıya sahip olan Sudan, güneyin bağımsız olmasına izin vermeye karar verdi. Bölgede yeni kurulan ve uzun sürmeyen özgürlüğün bir işareti olarak görülüyordu.

Afrika Kalıp Yargıları burada doğrudur.

Gana, Nijerya, Fildişi Sahili, Kamerun, Botsvana, Namibya ve Kenya gibi Afrika ülkeleri hızla gelişirken, açlık, hastalık ve diğerleri gibi klişelerin hızla gerilemesi Güney Sudan için geçerli olamaz.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programına göre dünyanın en kötü ülkesi Güney Sudan,

Yetişkinlerin % 73'ü okuma yazma bilmiyor
Kadınların % 84'ü okuma yazma bilmiyor
Memurların % 42'sinin ilkokuldan fazla eğitimi yok
İnsanların % 75'inin sağlık hizmetlerine erişimi yok
Toplam nüfusun % 43'ü ciddi derecede gıda güvensizliği yaşıyor
% 309 Enflasyon Haziran 2016'da kaydedildi ve dünyadaki en yükseklerden biri
Her 7 kadından 1'i doğum sırasında ölüyor

Dünyanın en kötü diğer ülkeleri
Kuzey Kore
Somali
Afganistan
Yemen
Eritre
Suudi Arabistan
Ekvator Ginesi
Suriye
Burundi
Kongo Demokratik Cumhuriyeti
Irak
Sudan
Güney Sudan
Libya
Orta Afrika Cumhuriyeti
Türkmenistan
Gine-Bissau
Çad
Özbekistan
Pakistan
Tacikistan
Haiti
Laos
Myanmar
Svaziland
Komorlar
Küba
Bangladeş
Zimbabve
Lübnan
Paraguay
Honduras
Kongo Cumhuriyeti
Venezuela
Belarus
Rusya
Çin
Vietnam
Bosna Hersek
Arnavutluk
Birleşik Arap Emirlikleri
Nauru
bu başlıktaki tüm girileri gör