bulgar göçmenliği

sophos
Aga boş yapmayın, azeri değil de azerbaycan türküymüş hahaha benzer bok. Todor jivkov zamanında türklerin isimlerini değiştirip asimilasyon yapmış da ne olmuş, türkler en çok o zamanı özlüyor ve şimdi çoğu sefalet içinde. Bulgaristan'dan gelenler Türk olsa bile oranın kültürüyle büyümüşler yani çok da önemli bir mevzu değil çomarlığın lüzumu yok. Çok karıştırırsak bulgarların da ataları türk, şu an slav olmalarına rağmen ama kurcalamaya gerek yok.
3
romacumhurbaskani romacumhurbaskani
Sandığından daha önemli o dönem sırf adımız ahmet mehmet aykut diye adam yerine konmadık Türkçe konuşuyoruz diye hapishaneye atıldık adımız alındı soyumuz alındı emeğimiz alındı hala bunun acısını çekiyoruz Bizim Bulgarlar ile sorunumuz yok bizim O dönem ki hükümet ile ilgili sorunumuz var.
romacumhurbaskani romacumhurbaskani
Onun için bir slav değil Türküz
sophos sophos
Bizimkiler nereye gitse yahudiler gibi orayı kendisine çevirmek istiyor sıkıntı bu. Bugün aynısı almanya'da da var. Baba tarafından ailem göçmen olsa da pek de beni üzen bir durum değil. Sıkıntı türklerin uyum sağlamamasıydı ve kendilerini ayırmasıydı. Bu yüzden jivkov tek millet yaratmak istedi, tabi türkçe konuşmayı yasaklaması doğru değil veya asimilasyon yapması ancak mağdur edebiyatı yapacak kadar önemli değil suçu biraz kendinde aramak lazım.
bu başlıktaki tüm girileri gör