ahlat ağacı

harflervekibrit
Nuri bilge ceylan üstadın 2018 yapımı son filmidir. Aynı zamanda kendisinin en çok diyalog içeren filmidir. Senaryo kendisi, eşi ebru ceylan ve akın aksu tarafından yazılmıştır. Kahramanın adının da "sinan karasu" olması dikkatimi çekmişti. Görüntü ve "fotoğraf" bakımından izlediğim en iyi filmlerden biri. Filmi iki kere izledim. İlkinde filmi izledim, ikincisinde Çanakkale'ye gelmiştim ve salondaki insanlar çanakkale' de geçen bu filmi burada nasıl izleyecek, diye insanları izledim. İkinci izlediğimde ilkinde yakalayamadığıım ayrıntılar fark ettiğim oldu.
Filmde değinilen konuların hiçbiri göze sokulmadan ama hepsi açık seçik verilmiş. "Atanamayan öğretmenler" sorununu gözler önüne sermesi konunun en belirgin özelliğiydi.
Genel olarak içlerinde, yaşadıklarından fazlası olan ama olduğu yere sıkışıp kalmış insanların hikayelerini birleştiriyor bize. "Neden herkes en yakınındaki hayatı yaşamak zorunda ki?" Edebi açıdan da değerli bulduğum tiradlar ve diyaloglarla dolu bir film. Nuri Bilge, "zamana çentik atmış" bir kez daha.
bu başlıktaki tüm girileri gör