anneler günü

secularist
bunu kendim yaşadım ve gördüm. onlar için hediye gelip gecici. gerçekten anneleriniz için en güzel hediye, onun yanağına attığınız bir öpücüktür, her şeyden daha kıymetlidir. anneler gününde farkettirmeden bir öpücük atın :)

emin olun su hayatta sizi karşılıksız, hiç bir çıkar beklemeden, sizi her şeyden çok seven kişi annenizdir.
Anneler gününüz kutlu olsun..
(edit)
2
secularist
Karşılıksız olan sevgilerde para hükümsüzdür. yani hediye almanız annenizi, yanağına attığınız öpücük kadar mutlu etmez. sarılın ilgilenin. bu günün onun günü olduğunu hissettir.
Anneler gününüz kutlu olsun.
grifingoo
Anneler en değerlilerdir. Fakat böyle bir günün olması pek iyi bişey değildir. Anneler anneler günününe ihtiyaç duymazki. Seni seviyorum dediğin her an bir anneler günüdür zaten onlar için.
Pek iyi bişey olmama sebebine gelirsek şudur. Anneler gününe 2 hafta kala haysiyetsiz tüm markaların satışını arttırmak için yaptığı reklamlar çıkmaya başlar. Hani reklam sadece "anneler gününe özel indirim" şeklinde olup bitse neyse. Bildiğin film yapıyo şerefsizler. Arkadaşımla televizyon izliyoruz, reklam çıkıyo, yine bi anneler günü reklamı. Buz kesiyorum ben o reklamlar çıkınca. Değiştiremiyorum da. Arkadaşım küçük yaşta annesini kaybetmiş. Koskoca adamın suratı bi anda düşüyo, dondurması yere düşen çocuk gibi oluyo yüzü. Ve bunu yaşayan sadece benim arkadaşım değil. Devam etmeme gerek yok siz düşünün artık işte.
doris eirene
Uzak olduğum için annemin yanında olamayacağım gün. Ama anneler günü tek bir gün değildir. İstediğim her an sesini duyabilmek bana bir hediye oluyor. Onu üzmezseniz siz de ona en büyük hediyeyi vermiş olursunuz.
wade
Kapitalizm tüketim için ürettiği duyguları sömürdüğü günlerden biri en güzeli bu günlerde maddi hediyeler yerine manevi vr emek çaba gösterdiğiniz hediyeler vermek lazım
bicibici
Hep böyle özel günler geldiğinde ilk aklıma gelen" bu nereden çıktı,İlk kim kutladı,hangi millete ve dine dayanır, hangi görüşle temellendirilir, bu kutlamalar kimlerin işine gelir...? " gibi sorulardır. Malum anneler günü bahsi açılmışken şöyle bir tarihçesi şöyledir:
"Tarihteki ilk anneler günü kutlamaları, antik Yunan'da, tanrıların anası Rhea onuruna düzenlenen bahar kutlamalarına dayandırılabilir. 1600'lerin İngiltere'sinde “Anneler Pazarı” kutlanırdı.
“Lent” adı verilen ve Paskalya'nın 40 gün öncesinden başlayan sürecin dördüncü pazarında kutlanılan “Anneler Pazarı” ile, bütün İngiliz anneler onurlandırılırdı.
O zamanlar yoksul İngilizlerin çoğu, varlıklı ailelerin yanında hizmetçilik yapmaktaydı. Çalıştıkları evler çoğunlukla kendi evlerinin çok uzağında kaldığından, hizmetçilerin işverenlerinin yanında yaşamasına izin verilirdi. “Anneler Pazarı”nda hizmetçilere izin verilir, evlerine gidip günü annelerinin yanında geçirmeleri teşvik edilirdi.
“Anneler Pastası” denilen özel bir pasta, bu kutlamayı daha da özel kılardı.
Hıristiyanlığın Avrupa'da yaygınlaşmasıyla kutlama biçim değiştirerek “Kilise Ana” kutlamasına dönüştü. Kendilerine hayat veren ve kötülüklerden koruyan gücün “Kilise Ana” olduğuna inanılırdı. Zamanla kilise festivali ile “Anneler Pazarı” kutlamaları karıştı ve insanlar, kiliseyle birlikte annelerine de şükranlarını sunar oldular.
ABD'de Anneler Günü ilk defa 1872'de Julia Ward Howe tarafından, barışa adanan bir gün olarak önerildi. Bayan Howe her yıl Boston'da Anneler Günü kutlamaları organize etti.
1907 yılında Philadelphia'da Ana Jarvis adında bir kadın, ulusal bir Anneler Günü için kampanya başlattı. Bayan Jarvis, West Virginia eyaletinde annesinin bağlı olduğu kiliseyi, annesinin vefatının ikinci yıldönümü olan mayısın ikinci pazarında, Anneler Günü'nü kutlamaya ikna etti. Ertesi yıl Anneler Günü, bütün Philadelphia'da kutlanmaya başladı.
Bayan Jarvis ve onu destekleyenler bakanlara, iş adamlarına ve politikacılara, ulusal bir Anneler Günü ilan edilmesi için dilekçeler yazmaya başladılar. 1911'de arzuları gerçekleşti ve Anneler Günü tüm eyaletlerde kutlanır oldu. Başkan Woodrow Wilson, 1914'te resmi bir açıklama ile Anneler Günü'nü ulusal tatil ilan etti. Böylece Anneler Günü'nün, her yıl mayısın ikinci pazarında kutlanmasına karar verilmiş oldu.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü'nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika'da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır."
Evet tarihçesi bu haberde anlatıldığı gibi olan gündür. Fikrimce masum anlayışla ortaya çıksa da sonra o da diğer birçok özel günün olduğu kapitalizmin buram buram işlediği bir gün haline gelmiştir. Son günlerde çıkan o çok tatlı ve samimi (!)reklamlarda bunu daha net görebilirsiniz. Markalar yarıştı adeta.
Ama yine de hususi dairemizde muhabbete vesile olduğu için bir öpücük bir sarılış ile bunu kutlamanızı tavsiye ederim.

Kaynakwww.star.com.tr/amp/yasam/anneler-gunu-nereden-cikmistir-anneler-gunu-tarihcesi-haber-1217075/
fuckyousystem
Analık, ilk çağlarından bu yana "İştar", "Kybele", "Rhea" ve daha birçok yerel ve dönemsel isimlerle doğurganlık niteliği ön plana çıkarılarak doğanın uyandığı bahar mevsimiyle özdeşleşti. Her bahar yapılan kutlamalar gelenekselleşerek binlerce yıl sürdü.

İngilizler arasında 1600'lü yıllarda "Annelerin Pazarı" adıyla Lent döneminin dördüncü pazar günü kutlamalar yapılmaya başlandı. İngilizler, bu özel günde izinli sayılarak tüm günlerini evlerinde anneleriyle geçiriyorlardı. Annelerine ''Anne Keki'' adıyla pasta götürme adeti de yerleşmişti.

Hristiyanlığın Avrupa'da yayılmasından sonra bu kutlama, ''Anneler Kilisesi''ni onurlandırmak amacıyla değişti. Zamanla kilise festivali, ''Annelerin Pazarı'' kutlamalarıyla birleşti.

''Anneler Günü'' ile ilgili ilk resmi kutlama önerisi, Amerika'da 1872 yılında Julia Ward Howe tarafından barışa adanan bir gün olarak tasarlanarak Boston'da yürüyüşle başladı.

Philadelphialı Anna Jarvis, annesinin ölüm yıldönümü olan mayıs ayının ikinci pazarının ''Anneler Günü'' olarak kutlanması için 1907'de kampanya başlattı. Bir sene sonra bu gün Philadelphia'da ulusal olarak kutlanmaya başlandı.

Anneler Günü 1911'de hemen her ülkede kutlanmaya başlandı. ABD Başkanı Wilson, 1914 yılında resmi bir açıklamayla mayıs ayının ikinci pazarını ''Anneler Günü'' olarak duyurdu.

Türkiye'de ise Anneler Günü ilk kez 9 Mayıs 1955'te kutlandı.

.
miractanyuvarlananninja
Bazı özel günler gibi kapitalist düzenin oyunlarındandır. Annelere değer vermeyi bunu dile getirmeyi tek güne sığdırmak saçmadır. Bugün tüm anneleri sevindirip yarın hiçbir şey olmamış gibi davranmalarını izleyeceğiz.
kargalı karga paşa
#32813 no'lu girdiye tamamen katılmaktayım.

Düpe düz kapitalist sistemin yönergeleriyle gelişmiş olaydır. Bu durumda annelere göstermelik sevinçler yaşatılır. Sonuç itibariyle anneler gününde annelerden çok daha sevinçli olan kimseler vardır ki firmalardır bunlar.

Annelere her gün özel hissettirmesi gerekmektedir. Bir gün toprak olacağız elbet. Annelerde toprak olduğu gün geldiğinde pişmanlık duymamak adına ve kapitalist sistemin raconuna inatla bir gün değil her gün anne ve babalar günüdür!
0 /