confessions

elif

Yazar  · 1 Nisan 2020 Çarşamba

  1. toplam giri 19
  2. takipçi 2
  3. puan 346

eğitim sisteminin eksikleri

franz
(bkz:#147019) bir yerde sistem adı geçti mi illa böyle bir çıkıntılık yapacak biri olacak işte, tirkiyide sistim mi viiir!

bak şimdi, eğitim sisteminin içindeyim ben. taa en başındayım, temeldeyim, ilkokul seviyesindeyim. insanların görmek istediği şeylerin farkında olan bir eğitmenim. daha doğrusu, öğrenccilerimde ne görmek istiyorsam onu yapıyorum. bu sebeple, en basitinden, ben öğrencilerim için mesele şöyle iki şey yaptım;

1- her ay iki tane ünlü ressamın yağlıboya tablosunu sınıfa getirdim, kocaman, birini kapıya astım, çıkarken görsünler diye, diğerini de sınıfın en arkasına, sırallarına giderken gözlerine çarpsın diye.

şimdi bunun sistemde yeri var mı? yok. sistem dışı bir iş bu.

2- ben çocuklara olabildiğince bilim tarihi anlattım. öyle ağır düzeyde değil, seviyelerine uygun bir şekilde. x'e ihtiyaç duyulduğu için x yapıldı, sonra geliştiirildi, y oldu gibi.

bu sistemde var mı? yok.

demek ki neymiş, sistem denilen şeyle ilgisi yokmuş bu işin. bu iş öğretmenle ilgili imiş. otaokula geçersen bu iş öğretmen+öğrenci olur. liseye geçersen öğrettmen%30+öğrenci%70 olur. üniversitede öğrenci%100 olur.

eğitimin içinde olmayıp da ona buna saldıran sen ve senin gibiler ancak sistem eleştitir, ne sistemin ne de kendinizin gelişimi için çaba gösterirsiniz.

bak ben hala okuyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. yeni bir üniversite okumak için sınava girdim, felsefe öğretmenliği kazandım mesela bu sene. öncesinde yine bir üniversite kazandım, astronomş ve uzay bilimleri, biraz devam ettim, bırakmak zorunda kaldım. sistem dediğin şey ne bilmiyorum ama, onu bunu bırak da kendini geliştirmek için çaba göster.

bu iş senle ilgili, kaldır kafanı. bok atma oraya buraya.

ne dolmuşum lan amk.

dünyanın kanunu

sophos
insanlar korunmak için devletler kurarlar, güç oluştururlar ve bu gücü birilerine devrederler. devletler uzun süre kalır, evrilir. rejimler ve hükümetler değişir. askerler devletleri, polisler de hükümetleri korur. daha sonra insanlar hiç yıkılmayacağını sandığı devletlerin kölesi olurlar, etkisinden çıkamazlar. çıkarlarsa milliyetten veya ulustan afaroz edilirler. -roma imparatorluğu'nda isa mesih'i yargılayan ve çarmıha gerilme kararını veren vali pontius pilatus da devletin ebedi olacağını düşünüyordu. nasıl olur da sen ayaklanma çıkarırsın, roma devleti'ne karşı gelirsin, roma devleti ebedidir gibisinden düşünüyordu. tanrı göklerde günümüzdekilerin benzeri bu düşüncelerle alay ediyor olsa gerek.-
İnsanlar kendilerini devletsiz yaşamın imkansız olacağına inandırırlar, aksi takdirde devlete karşı gelmekten başları derde girer. devlet insan için vardır diyerek kendilerini avuturlar.
insanlar kendisine yardım etsin diye bu devletleri destekleyerek kendilerine eziyet ederler, bir ton vergi verirler. yeri gelir devletleri için savaşır, devletleri için diğer insanlardan nefret ederler. canlarını verirler.
kazanan; devletin köleleri çalışıp itaat ederken sefasını süren ve paraları yiyen, hükümetteki yöneticilerdir. bazı insanlar da herhangi bir devlete karşı olup sonucunu düşünmeden, ilerde o devletin başındakilerin gücü eline alıp kendini sömüreceğini düşünmeden başka bir devlet kurmak ister.
2

celine dion

gravity0
Çok sevdiğim yaşayan efsane. Ses, başarı gibi faktörlerin yanı sıra sanatçı kişiliği de ön plandadır. Yaptığı işe olan saygısını, özenini asla yitirmiyor oluşu onu günümüz şarkıcılarından ayrı bir yere koyar. Gerçekten enfes bir ses.