türkiye sosyalist cumhuriyeti

atticus finch
#10729 burjuvayı hakaret manasında kullanmadım, sosyalistlerin dilinde "milli demokrat devrim" yapanlar da burjuva diye anılır sadece fabrikatörler değil.. direk çomar damgası yapıştırmasan iyiydi
deist imam
atatürk burjuva değildir fakat bu yaptığı devrimin burjuva devrimi olmadığı anlamına gelmez. buna rağmen bu ülkenin şu ana kadar başına gelen en iyi şeydir.



not:bu arada başlığın hayali bile güzel lan
atticus finch
#10779 hala 2016 yılında "komünizm ideolojisi bitti abi yeaa" diyenlerin varlığını göstermiştir..

türkiye'de nüfusun %10-20 arası bir kesimi solcu ama yine de sen bilirsin tabi, sosyalizm sscb'den ibaretmiş gibi..
hanfendi
buyur buradan yak. bu ülkede böyle bir muhalif kesim olduğu sürece çomarların işi çantada keklik valla. biz diyoruz atatürkçülük, bunlar diyor sosyalizm. bak arkadaşım, bak sevgi pıtırcığım, bak kıymalı sütlacım, bu ülkeye en çok `keynesyen ekonomi` yakışıyor. orta yolun dışına ne zaman sapsak burnumuz pislikten kurtulmuyor. o minicik kafalarınızda wonderland gibi mini mini tatlış sosyalist devletçikler düşünüyorsunuz biliyorum ama onların reelde pek bir karşılığı yok maalesef. az ötemizdekiler deneyip ağzının payını aldı ya oradan biliyorum.



gerçi romantizm konusunda wattpad'de "zayn maliqle aşq maceralarımıs" konulu hikayeler yazan 13 yaşındaki ergen kızlarla yarışan adamlara ne anlatacaksın ki? yeminle ülkücülerin dinlenip dinlenip dövdüğü kadar varsınız ulan.
jesuiscommeca
hayatı cephelerde savaşmakla geçen selanikli bir yetim çocuğa burjuva diyen gerizekalıları bize göstermiş başlıktır. mustafa kemal atatürk milli mücadele uğruna canını ortaya koymuş, arap aromalı saray soytarılarının yaptığı gibi 'gavur' ülkelere kaçmamıştır.
nadir gelisen osasuna atagi
bu ülkeye sosyalizmin gelmesi imkansızdır diyen arkadaşlar derin bir yılgınlık içindedir. eğer osmanlı döneminde yaşamış olsaydınız bu ülkede bir laik,demokratik,sosyal bir hukuk devleti kurulacağını düşünemezdiniz. çünkü toplumun böyle bir ihtiyacı vardı veya yoktu ama net olan toplum böyle bişeyi düşünmüyordu bile. ama şartlar zamanla bunu gerektirdi ve bu süreç kendiliğinden değil ittihat terakki hatta 1908 hürriyet devrimi'nden sonra başlayan bir takım örgütlenmeler ile oldu. Çin'in büyük devrimcisi mao zedung'un bir lafı vardır; "bir babanın gözü önünde kendi çocuğu açlıktan ölmediği sürece devrim olamaz". Doğrudur şartlar artık insanları tamamıyla çaresiz bıraktığı zamanlarda devrim olur. m.kemal atatürk sosyalist olmasa da diyalektik materyalizmi hayatının her alanında kullanmıştır. zaten sosyalist olması da beklenemez. sadece kuru bir hayal olarak kalır. toplumsal bağları feodal unsurlar arasında kurulmuş bir toplumda burjuvazi ve işçi sınıfının olmadığı bir toplumdan sosyalist bir devlet çıkmaz. ancak ve ancak burjuva devrimi olurdu. sosyalist devrim için kapitalizmin gelişmesi şarttır. ha çin devrimi bunun aksini söyler ama çin'in özel yapısı kentten kıra değil kırdan kente bir devrim stratejisi izlemiştir. asya tipi üretim tarzı biraz daha farklıdır. nitekim mao'da devrimi yaptıktan sonra kapitalizmi geliştirmek için çelik üretimi gibi işlere girişmiştir. yani zaman ve zemin farkını gözetmeksizin tahlil yapmak yanlış olur.