simya

lexxpowder
Temelde doğada ki 4 elementi kullanarak ölümsüzlüğü veya sıradan cisimleri altına çevirmeyi bulmayı amaçlayan eski bir bilim dalı. Günümüzde bilim olarak kabul edilmese de modern kimyanın temellerin atılmasında çok büyük rol oynamıştır. Ruh ve beden dünyevi özelliklerinden arınması için filozof taşına ihtiyaç duyar ve bu taş rivayetlere göre ölümsüzlüğü De beraberinde getirir. Maddeleri farklı formlara dönüştürmeyi de amaçlarlar ve ölüleri hayata geri döndürmeyi de denerler. İlk mısır'da ortaya çıktığı sanılsa da sümer ve babil lahitlerin de ve eski çin'de bile ilk simyanın öğretilerine rastlanılabilir. Simyalık cadıcılıkta da popülerdir. Orta çağ'da avrupa ve çevresinde cadıların ve cadı oldukları düşünülen kişiler ve toplulukların büyü yaparken simyadan yararlandıkları bilinmektedir. Ruhani güçlerle, ulaşamadığımız boyutlarla simya aracılığı ile bağlantı kurdukları söylenmektedir. Eski İslam alimlerinin de simyayı cinlerden öğrendikleri ve simyayı da bizim boyutumuza ait olmayan bir bilim olarak tanımladıkları söylenir. Islam coğrafyalarında bilim-büyü-din karısımı olarak tanımlanabilir. Hristiyan ve yahudi din adamları ise simyayı daha çok diğer tarafa açılan bir pencere olarak görürler. Şamanizm ve bazı doğa dinlerinde simya yoktur ama simyanın etkisinde kalmış bazı topluluklar Astral seyahatin henüz adının bile konulmadığı dönemlerde, çeşitli ayinler yapıp ruhlar ve tanrılar diyarlarına gidip kendileriyle iletişim kurar ve öğretilere vakıf olmuş bir şekilde dönerlerdi. Tabii bunların hepsi rivayetlerden öteye geçmiyor. Simyanın herhangi bir bilimsel dayanağı yoktur.
Edit:imla
laiikice
simya dendiğinde ilk aklıma gelen lavoisierdir. kendileri simya ile kimya devrinin ikisinde de bulunmuş kimyanın babasıdır. aynı zamanda en hayran olduğum tesladan sonra ikinci bilim insanıdır. ortalığın bok götürmesi sonucu giyotinde idam edilen bu insan öyle bilim aşığıdır ki , giyontinde iken bile bilime yararlı olacak bir şeyi daha ortaya koyar.

arkadaşına dediği "kafam kesildikten sonra kafama iyi bak , eğer gözümü kırpabiliyorsam beynimin fonksiyonları birkaç saniye daha devam ediyor demektir." demesinin ardından kesilen kafasıyla göz kırpan bilim insanıdır.


aşığıyımdır.
gravity0
Temelde yanlış 4 elementi bulunan,ölümsüzlüğü bulmayı ve değersiz madenleri altın gümüş gibi değerleri madenlere çevirmeye çalışan ilkel bir bilim dalıdır.Herhangi bir bilimsel kanıta dayanmaz.Bu yüzden günümüzde de bir bilim dalı olarak kabul edilmez.Ancak modern kimyanın temellerini atmada en önemli adımdır.
sophos
Bütün yaşamını laboratuvarlarda madenleri arıtmaya harcayan insanların uğraşı. Bir maden, yıllarca ateşte pişirilecek olursa kendine özgü bütün niteliklerinden kurtulacağına inanıyorlardı. Bu yüce nesne, simyacıların yeryüzünde bulunan her şeyi anlamalarına olanak sağlıyordu. Çünkü bu yüce nesne, bütün nesnelerin kendi aralarında iletişim kurmalarını sağlayan dildi. Büyük Marifet ya da Büyük Yapıt adlarını verdikler bu olgu iki parçadan oluşuyordu: sıvı ve katı
Sıvı kesimine Ebedi Hayat iksiri adı verilir.
Katı kesimine Felsefe Taşı adı verilir.
Vicdanlarında dünyanın bütün fani değerlerinden kurtulup arınıyorlardı. Ve sonunda, bir gün madenleri arıtmanın aslında kendilerini arıtmak olduğunu anlıyorlardı. Felsefe Taşı'nın madenleri altına çevirdiğine inanıyorlardı.
(bkz:felsefe taşı) (bkz:hermesin zümrüt levhası)