ramazan bayramı şeker bayramı

kam
Ramazan'a, diğer aylara ve özelliklerine girmeyeceğim, daha çok bilinmeyenleri yazmak istiyorum. Günümüzde 1 aylık bir orucun ardından kutlanılan bayram. Ancak kökeni az kişi tarafından bilinir.

Ali miladi 661 yılı Ramazan ayının 19'cu günü kiralık katil Ibni Mülcem tarafından zehirli bir kılıçla evinden az uzaklaştıktan sonra arkadan saldırıya uğramış, üç gün sonra yani Ramazan ayının 21'ci gecesi ölmüştür.

Muaviye bu olaya çok sevinmiştir. Ali'nin ölüm haberini alınca " çok şükür, çok şükür Ali'den kurtuldum " diyerek üç gün üç gece bayram ilan etmiştir. Sokaklarda davul zurna çaldırıp, çocuklara şeker dağıtarak şenlikler düzenletmiştir. Her yıl tekrarlanan bu uygulama zaman içerisinde Ramazan bayramı denilen bayramı oluşturmuştur, halk arasında "Şeker bayramı" denmesinin sebebi de budur.
1
herr muller
Şu sıra kafama takılan konu. Hani diyorlar ya sevgililer günü kapitalizmin günüdür vs. Kaç gündür ailecek dışarı çıkıyoruz iftara ben bu restoranları hiç bu kadar dolu görmedim arkadaş. Bostanlida bi yer var özellikle, sırf bu ay için 65 tane fazladan garson aldıklarını soyledi. Soru işareti uyandırıcı bir baryam
kam
islam kapitalizmin atası, hele bir de hac olayı var ki üüüf ! Şeytana atmak için taşı bile parayla alıyorsun, dedirten bayram
poncikobella
İkisi de ramazan ayının sonundaki bayrama verilen isimlerdir.

'Ramazan bayramı' ismi bayramın niteliğine istinaden, 'şeker bayramı' ismi ise bu bayramda çocukların kapı kapı dolaşıp ay boyunca tuttukları tekne oruçlarını taçlandırmak için konu komşudan şeker toplamalarına istinaden verilmiş isimlerdir.

Yani muhtemelen öyledir, başka neden olsun ki?