tak

atticus finch
türkçe açılımı - kürdistan özgürlük şahinleri. kökeni 2000'lerin başında pkk'dan çeşitli çatışmalarla (sadece ideolojik çatışmalarla değil, baya kavga dövüş ile) ayrılan, avrupa'da yetiştirilmiş bir bombacı ekibine dayanır. 2005'teki kuşadası saldırıları sürecinden itibaren çoğunluğu sivilleri hedef alan eylemler yapmaktadırlar.

tak, basitçe özetlemek gerekirse, eylemlerinin çoğu halkların arasına nefret tohumları ekmek için önceden planlanan, mit kontrolündeki psikopat katiller sürüsüdür. yaptıkları toplamda 12 - 13 civarı eylemin en az 7-8 tanesi sivillere yöneliktir; ve eylemlerinin tamamı da pkk'nın tek taraflı ateşkes ilanı (1999 - 2004) veya çözüm süreci (2010 - 2014) gibi sorunda çözüme çok az da olsa yaklaşıldığı dönemlerde yapılmıştır. tak'ın bir bomba patlatıp en az 10 sivili öldürmesinin kimin işine yaradığını göremeyen, dolayısıyla tak'ın kimlere hizmet ettiğini anlayamayanlara biz kısaca "sınıf körü" diyoruz.

bu "sınıf körü" tiplemelerinin ortaya koydukları argümanlar da savundukları örgütler kadar canidir. örneğin, diyorlar ki; "laf attığınız örgütler, sizin rüyanızda göremeyeceğiniz eylemler yapıyorlar!" halbuki çok sayıda sivilin öldüğü bir eylem bir devrimci için rüya değil, olsa olsa kabustur.
bu başlıktaki tüm girileri gör