ayşe öğretmen

atticus finch
beyaz show canlı yayınında "çocuklar ölmesin" dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezası alan ve çocuğunu cezaevinde doğurmak zorunda bırakılan kadın.

şimdi burada 12 yaşındaki çocuğun bile akıl edebileceği, aşırı basit bir mantık var.

kadının söylediği şey "çocuklar ölmesin". yani söylediği şey herhangi bir taraftan muaf ve tamamen genel bir şey. nitekim bahsettiği "çocuklar" kavramını da bir ulus veya ideoloji belirtmeden, genel bir anlamda kullanmış. ne bileyim, "devlet çocukları öldürmeyi bırakmalı" falan dememiş. veya genelde bizim söylediğimiz gibi "hayatının baharında çevik kuvvet ve jöh-pöh çeteleri tarafından katledilen her alevi/kürt/devrimci çocuğunun hesabını soracağız" tarzında bir cümle de kurmamış. söylediği şey sonuna kadar objektif, elinde çocuk kanı olmayanları rahatsız etmesi gerekmeyen bir şey yani.

şimdi pkk'nın ve kürt ulusal hareketinin siyasal varlığının tamamen vahşi, işgalci, pis kürtlerin bölücü amaçlarına ve emperyalizmin kirli oyunlarına dayandığını düşünen ulusalcı sığırlara soruyorum. ulan madem devletiniz çocuk öldürmüyor, ağzından "çocuklar ölmesin" lafı çıkan bir kadını neden tutuklayıp hapse mahkum ediyor? madem elinizde çocuk kanı yok niye birisi çıkıp "çocuklar ölmesin" dediğinde onu içeri tıkma ve susturma ihtiyacı duyuyorsunuz?

çocukları öldüren taraf devlet değil kürtler olsaydı, ayşe öğretmen faşizmin paralı köpekleri tarafından değil, tak tarafından kaçırılırdı. o "çocuklar ölmesin" dedi, siz de çocuk katili olduğunuz için üstünüze alındınız. olay aslında bu kadar basittir.
bu başlıktaki tüm girileri gör