laik sözlük

zeybek
bir yıldır internet ağında bulunan interaktif sözlük. bu bir yılın gözlemlediğim kadarıyla yerden yere vurulan, manasız kavgalara meydan veren sözlük. gelişmeye en ihtiyacı olduğu anda karşılıklı gereksiz ithamlarla geriye ket vurulan sözlük. kısaca yazarların belirli başlıklara kendince ve genel geçer olarak verdikleri tanımlarla bakış açılarını ve bilgilerini, yorumlarını aktardıkları sanal parşömen.

bir yazarımız buradaki kitleyi yüzdelik dilimlerle vermiş. sağ olsun. ama yanlış şu ki insanları belli kalıplara sokmaya gerek yok. en azından burada birbirimizi rahat bırakalım. senin kürt, türk, milliyetçi, solcu, fenerbahçeli, galatasaraylı ya da herhangi bir gruba bağlı olman kimsenin sikinde olmamalı. kendin için yaz, bildiklerini aktar canım arkadaşım. faydalanalım.

bu sözlük, başka sözlüklerle kıyaslanacaksa şayet, içerik açısından kıyaslansın. online yazar sayısından dolayı değil. niceliğe önem verdiğin kadar niteliğe de önem ver mesela. 20 yıldır konuştuğun dilin yazım kurallarını öğren, 20 tane aktif yazar var diyene kadar da senin yazım yanlışlarını düzeltmeyle uğraşacak vakitte ben de giri katkısı yapayım. mesela bunun gibi bir şey yazacağıma bilgi yazayım.

deneyimlerini başlık olarak aç. yediğin tatlıyı yaz, öğrenciysen ders başlıklarını buraya açıp içlerini doldur ki hem ders çalışmış ol hem o bilgiden biz faydalanalım. mesleğinle alakdar şeyler yaz. sevdiğin kitabı yaz, yaz. hatta revaçta olan, şunla sevişmek bunla sevişmek, dediğin başlıklar gibi en sevdiğin seks pozisyonunu dahi yaz. ama adabıyla.

trollük de yapılacak illa ki sözlükte, bunlar olağan şeyler. kavga da edilecek, tartışılacak, ama bunların hep bir düzeyi olamalı. yönetime de kızacaksın, kan kusturacaksın fakat haklı olarak. kimse kimseyi sevmek zorunda değil, saygı duymak zorunda da değil. bunlar dayatılan s*kimsonik şeyler ancak tahammül edeceksin. beşeri hayatın zorundalığı bu. yoksa siktir git insanlardan izole ol.

burası ileride değerlendiğinde ki bunu yapacak olan da sensin, bu sığlıkla yazdıklarını okuyup , vay be bizden evvel neler yazmış mı, diyecekler yoksa, bu ne be çocuk gibi atışmışlar mı, diyecekler. bunun farkına var ona göre yaz. tabii herkes iyi yazar olacak diye de bir zorunluluk yok ama en azından özen gösterebilirsin.

herkesi anlıyorum. herkes onaylanmak, takip edilmek, beğenilmek ister. fakat bunu yaparken saygı kazanmak kadar mükemmeli olamaz. sen, yazar arkadaşım. şu an sözlükteki aktif yazarlardan hayıflanıyorsan belki de sorun sensin ve senin yazdıkların. bunu iyice bir düşün. güzel bir oluşum burası, taze. kendini gösterebilirsin. diğer sözlüklerde milyonlarca girdi arasında kaybolacağına burada, aaa şu yazar müthiş, tepkisi alabilirsin.

esen kalın.
bu başlıktaki tüm girileri gör