en zeki insanların genelde sahip olduğu ideoloji

deist imam
Değişken bir özellik gösterir. Mesela nazist bilim adamlarının zekası kendi dönemlerinin ilerisindeydi fakat adamlar son derece ırkçıydı. Edison da kendi döneminin üstünde bir zekaya sahip liberal kapitalist ideolojideydi. Einstein tarihin en zeki adamlarındandı ama sosyal demokrattı. Lenin kendi döneminin üstünde bir zekadaydı ama sosyalistti. Fatih sultan mehmet o döneme göre çok zekiydi ancak bir ideolojisi olsa kesinlikle islamcılık olurdu. Mustafa kemal kendi döneminin en zeki adamlarından birisiydi eğer ideolojik olarak bakarsak kesinlikle sosyal demokratlığa yakın bir türk milliyetçiliği vardı. Yani zeki insanların belirli bir ideolojisi yoktur. Her insanda olduğu gibi zeki insanlarda da farklılık gösterir.
5
atticus finch atticus finch
einstein sosyalistti.
atticus finch atticus finch
"neden sosyalizm" isimli bir makalesi vardır. monthly review dergisinin örnek olarak aldığı kişilerden biridir, derginin ismiyle başlık açmıştım oradan bakabilirsin.
deist imam deist imam
Einsteinin genel yaşamına bakildiginda bir muhaliflik söz konusu zaten. Ancak amerikaya gittikten sonra pek sosyalist bir yasam tarzi sürdüğü söylenemez bana göre
atticus finch atticus finch
öyle çok militan birisi değil zaten, bilim adamı sonuçta. ama sosyalizmin ana fikrini, özel mülkiyetin kaldırılmasını ve üretim araçlarının kamulaştırılmasını desteklediğini biliyorum.
aleron aleron
Atatürk için ulusal sol diyenler de var.
bu başlıktaki tüm girileri gör