mabel matiz

minimalist laik
Sevdiğim tek erkek popçu diyebilirim. Şarkıları,klipleri, sözleri hepsi özgün ve sanatsal. Tanışmak istediğim sanatçılardan biri.

Size Bilgi vermeden önce mabel matiz'in bendeki yerini açıklamak istiyorum,isteyen açıp okuyabilir;

Çocukluğumda ağır sağcı ve muhafazakar bir ailede kaldım. Bildiğimiz çomarlardı, düşünün 2 tane yaşı 50'yi geçmiş cahil insanla beraber geçen bir zamanlar. Çevremde sanata dair, müziğe, şiire,bilime dair hiçbir şey yoktu. Ev bile sıkıcı geleneksel koyu tonlarındaki islami objeler ile cevriliydi. Renklerden bile uzaktım. Teknolojiden de öyle,benim için müzik radyodan ve televizyondan çalan ilahiledi.


Ancak icimde bir ışık,bir merak vardı,sanata, müziğe,renklere olan bir merak,arzu. Yasakların içinde kendi özgürlüğümü arıyordum.

Müziğe ulaşabilecegim tek nokta gece müzik kanallarında çıkan şarkılardı. Bunları not edip dışarı çıktığımda internet cafeden mp3'üme indiriyordum.

İşte yine böyle bir günde, kanal kanal gezerken mabel matiz'in alaimisema klibine denk geldim,izleyenler bilir,klipte gökkuşağı renkleri,optimist bir hava ve mabel'in huzur veren sesi vardır.
Bu şarkı benim o zamanlar ruhumun bir köşesinde olan,simdi her yanımı aydınlatan umut ışığın simgesi oldu. Olmaya da devam ediyor. Neden bilmiyorum, öyle bir şarkı ki 13 yaşında bir çocuğa neler yaşatmış,


Fatih Karaca, ya da bilinen adıyla Mabel Matiz 31 Ağustos 1985 doğumlu Mersin'li Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve eski diş hekimi.

Diskografi;

Stüdyo albümleri;
Mabel Matiz (2011)
Yaşım Çocuk (2013)
Gök Nerede (2015)

Derleme albümleri;
Mabel Matiz & Yaşım Çocuk

Single;
Kör Heves (Ceylan Ertem'le düet) (Ocak 2014)
Alaimisema (2014 Radio Edit) (Temmuz 2014)
Ya bu işler ne (2017)
Konuk olduğu albümleri;
Aysel'in (2013) (Sultan Süleyman yorumu ile)

bu başlıktaki tüm girileri gör