osman pamukoğlu

kargalı karga paşa
Siyaset arenasında kurmuş olduğu Hepar partisinde, gençlik kollarında görev aldığım dönemlerde de, bir toplantı esnasında yanında otururken bile içimden "ah be paşam bu siyaset askerlik değil ki.." diye içten içe üzüldüğüm, ülkemizin yetiştirmiş olduğu en iyi askeri dehalardan birine sahip insandır.

Evet siyaset yapamamıştır belki ancak bu haliyle bile günümüz siyasi partilerinin kanımca hepsine keskin dersler vermiştir.

Katıldığı programlardan birinde (Halk Tv Halk Arenası) Muharrem ince'nin sürekli aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp biraz da geveleyip sunması üzerine "muharrem bey'in anlattıklarını, akp'nin yaptıklarını edirne'den kars'a, sinop'tan hatay'a herkes biliyor. Halk zaten biliyor. Halkın beklediği şu siyasilerden. Siz ne yapacaksınız?" diye soğuk duş etkisi veren bir mesaj göndermiştir bütün siyasilere ve halka. "Türk ordusunun gücü disiplinden gelir ve bir tek disiplin vardır. O da kusursuz ve mutlak disiplindir!" sözleriyle adeta kendisine oy vermemiş insanlara da "parti kur oy verelim!" dedirtmiştir. Katıldığı 32. Gün programında pkk sevici bir kaç insanı karşısına almıştır. Bu programda "asker köy yaktı zulmetti" eskseriyetindeki iddialara "siz gözünüzle gördünüz mü?" diye sormuş aldığı cevap ilk başta "benim böyle bir iddiam olmadı." olunca "aslını bilmediğiniz şeyleri iddia etmek peşinden gitmek böyle saçma sapan durumları ortaya çıkartır" demiştir. İlerleyen dakikalarda içlerinden bir kadının "ben diyarbakır'da yaşıyorum. Çevresinde olan biten her şeyi biliyorum (bkz:god mode on) insanlar neden pekekeyi destekler biliyorum. yakılmış köy gördüm çok köy gördüm köyü yakılmış arkadaşım var" diye söze girmesi üzerine "hanımefendi bir köy içerisinde kadınları çocukları alt kata saklamışlar bize köyden yağmur gibi mermi yağıyor. Havan, roketatar yağıyor, atılıyor ne yapmamız gerekiyordu?" diye sorar. Kadın "köylüleri meydana toplayıp ondan sonra buyrun diye girilirdi" tarzında bir cümle kurucunca "senin üzerine hiç roket geldi mi mermi geldi mi? Sen hiç hayati tehlike atlattın mı?" diye sorar bu sırada kadın "kavramları tartışacaksak.." diye lafa devam etmek ister. "Kavram mavram yok hayat var!" diye cevap verir. Diğer taraftan da karşı tarafa desteğe girmek isteyenlerin "ama bırakın da konuşsun" gibi laflarına "herkes kendini savunabilir burda yönetim var" demiş destek olmak isteyenlerin "burası askeri kışla değil sayın general" lafına "burası da akademi değil! sen de avukat değilsin!" demiştir. "Bana sen dite hitap edemezsin diyen beye "ederim! Sizin gibi bölücülere moral veren herkese her türlü hitabı ederim! Siz ve sizin gibileri bu türk milleti biliyor!" demiştir. Bunun üzerine kurnazlık yapmak isteyen beyin "kaç oy aldınız son seçimde?" cümlesine "ben seçime girmedim kendine gel!" diyerek bir ayar daha vermiştir.

Aynı programda asılsız ölüm ve faili meçhul rakamlarının bahsi üzerine "Benim küçükken bir tüfeğim vardı ağızdan dolmalı. Tüfeği doldurur en son ucuna çaput koyardık. Çaputu az veya çok koymak duruma göre yüzünüzün bir tarafını alabilir. Ustalık ve sanat ister. ağızdan dolma tüfekler, demir delik artık yok. Fakat ağızdan dolma insanlar var........ İki gün bu dağda kalmış mı? Bunu götüreyim 3800 metrede bir mezraya koyayım. Kayalığın dibine -40 derece de. İki gün sonra neyi çıkar biliyor musun? Tahtası!"

Aynı beye "Silahını bana doğrultuğun an kork!" demiş bunun üzerine "zaten korkuyorum. Nefretle dolusunuz. O köylerden çekilmedikçe bu mesele çözülmeyecek." diyince "ne yapalım çekilelim mi? Biz hiç bir yerden çekilmeyecez!" demiştir. Bir beyin "siz diyeceksiniz beyefendi siz diyeceksiniz" demesi üzerine "insan adam olana öyle derim. Dağdakilere moral vermekten öteye gittiğiniz yok!" diye cevap vermiştir.

Yiğittir, merttir, komutan gibi komutandır. Ancak siyasetçi değildir. Lakin memleketin böyle insanlara oldukça ihtiyacı vardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör