üniversite ortamının bireye kazandırdıkları

Valar dohaeris
paranın ne kadar zor kazanıldığı ve önemi. Bozuk paraların dahi önemini keşfedersin. Tutarlı olmayı öğretirsin. Boşa harcama yapmamaya çalışırsın bir süre sonra.

Sorumluluk hissi. Maddi imkanın sınırlıdır. İnsanlar ve notlarının arasında bu sefer Ailen falan yoktur. Herkes Seni muhatap eder, tüm davranışların ve kararlarından artık sen sorumlusundur. Bu da bireye sorumluluk ve kendi başına karar verme yetisi kazandırır. (Verdiğin çoğu karardan, aldığın çoğu nottan ve yaptığın çoğu şeyden ailenin haberi dahi olmayacak)

daha fazla insan tanıma ve empati duyusunu geliştirme. Nerde, hangi Üniversitede olursan ol Senden çok farklı yetişmiş, çok farklı bir hayata, inançlara ve düşüncelere sahip insanlar ile tanışacaksın. Onlarla aynı sofrayı, odayı, sınıfı paylaşacak, o güne dek öğrenmediğin veya toplumun öğrenmeni istemedikleri şeyler öğreneceksin. işte o an bu dünyada Aslında ne kadar Küçük olduğunu, hiçte ailenin Çocukken sana Sürekli dediği gibi Özel biri olmadığını hissedeceksin.

Bazı insanlara çok fazla güvenilemeyeceğini öğreneceksin. Tedbirli olacaksın. Verdiğin borçları Geri ödemeyenler yüzünden eli herkese Açık biri isen zamanla sadece dostlarına maddi yardımda bulunacak birine dönüşeceksin.

Şimdilik sadece bunları yazmak istedim, iyi geceler.
bu başlıktaki tüm girileri gör