ülkü ocağına sadece ortam yapmak için giren ergenler

radis
lise yıllarımda ortaokullara sıçramayan eğitim hayatında sadece lisede olan tehlikeli bir faaliyet idi.Fakat günümüzde maalesef ortaokullarda da bu tür maganda yapılı örgütlenmeler var.Dayak yiyen çocuklar, arkası sağlam olmasını isteyen gençler, ailevi problemleri olup kendi benliğini bulmak isteyen öğrenciler,bir arayış içinde olan ve popüler olmak isteyen talihsiz genç arkadaşlarımızın uğrak yeri haline gelmiştir.

Peki neden sol-sosyalist yapılanmalar değil de ülkü ocakları daha çok tercih edilmiştir ?
Gerekçesi çok basit ; insan kendini düşünsel olarak zorlamak istemez , doğası gereği emek vermeden düşünmeden uğraşmadan en iyisi ,en popüleri , en güçlüsü olmak ister. bunun için (türkiye'de hakim görüş olan ) ''kısa yoldan zengin olmak'' tabiri en önemli toplum görüşüdür.avantacı görüştür.

bunun yanında yıllardır televizyon kanallarımızda yayınlanan 'kurtlar vadisi' dizisi ve türevleri gençlerimizin beyinlerini yıkamış, sağlıklı düşünmesine engel olarak militarist bir zihniyet oluşturmasına olanak sağlamıştır. hatta kulaktan kulağa duyduğum bir rivayete göre kurtlar vadisi dizisinin perşembe gecesi yayınlanması ; islam aleminin kabul ettiği cuma günleri için bir '' dolduruş-gaza getirme'' biçimiymiş. (2 temmuz 1993 cuma hutbesi sonrası /madımak katliamı) ve (25 ocak 2011 cuma hutbesi sonrası mısırda tahrir meydanı ayaklanması)

velhasıl değerli sözlük sakinleri ; öyle altına bir takım elbise , bir kundura çekenler bir katil de olabiliyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör