atatürk'ün son 200 yılın en büyük lideri olması

anne boleyn
Atatürk'ü tanımayan, tanımaya çalışmayan, devrimlerini nasıl bir millet ile yapmaya çalıştığını idrak edemeyen, cahil, yoksul, zavallı bir milleti muasır medeniyetler seviyesine çıkarışını algılamayan insanlar burada gelmiş che, lenin, gandhi ile falan kıyaslıyor. onların birçoğunun fikir babası Atatürk'tü. nasıl ki Atatürk de geçmişi okuyarak bu devrimleri yapmışsa, yenilikleri okuyarak, örnek almaya çalışarak getirdiyse onlar da atatürk'ü örnek alarak hareket ettiler. Gandhi gandhi diyip duruyorlar. Gandhi'nin sözü, ''Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar Tanrı'yı da İngiliz zannederdim'' evet Gandhi de (Atatürkten sonra) emperyalistleri ülkesinden kovmayı başarmıştır. ama bununla bitmiştir. Atatürk ne mi yaptı? Turgut Özakman'ın cümlesi her şeyi açıklar nitelikte ama bunu anlayabilecek kapasite var mı komünistlerde bilinmez! Tekrar ve tekrar paylaşıyorum:
''dünyada ülkesini savaşta zafere kavuşturan birçok komutan var. milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder de var. ama yokluk, yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir kişi var; atatürk.''

edit: Unesco'nun Atatürk tanımını da okumayı çok seven(sözde) arkadaşlar okursa memnun olacağım. dünya kabul etti komünistler ve yobazlar kabul etmedi. zavallısınız.
2
biradelisi biradelisi
Kendi fikrinizden olmayan insanları dışlayarak bir arpa boyu yol alamazsınız. Atatürk dünyanın en büyük lideri değildir demek Atatürk'ü tamamen yanlışladığımız anlamına gelmiyor. Atatürk devrimci bir liderdir ve her devrimcinin saygı duyması gerektiği bir kişiliktir. Başkalarının görüşlerine saygılı olunuz, zavallı kelimesi sizin gibi başkalarının düşüncelerine tahammül edemeyen kişilere daha çok yakışır.
laiksavar laiksavar
+1
bu başlıktaki tüm girileri gör