kitap hediye ederken yazılacak notlar

gece
kitap hediye ederken içine not yazmak biraz ince ruhlu insanlara yönelik bir olay. Şahsen bana hediye edilen kitapta, kitap kadar nazik bir not bulursam sevincim ikiye katlanır.
Örnek yazılacak notlar.

Dune kitabından,
* "Korkmamalıyım. Korku akıl katilidir. Korku toptan yok oluşu getiren küçük ölümdür. Korkumla yüzleşeceğim. Üzerimden ve içimden geçmesine izin vereceğim. Ve geçip gittiği zaman, geçtiği yolu görmek için iç gözümü ona çevireceğim. Korkunun gittiği yerde hiçbir şey olmayacak. Yalnızca ben kalacağım."

* "Ah binlerce dişli solucan,
Devası olmayan dertler vermesen olmaz mı?
Seni her şeyin başlangıcına çeken
O beden ve nefes
Canavarları besler,bir ateş kapısında kıvranan!
Onca kıyafetin arasında yok ki bir kaftan,
Örtsün tanrılık sarhoşluğunu
Gizlesin arzunu alev alev yanan"

Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabından notlar
* "İyilere ve doğrulara bakın! En çok kimden nefret ediyorlar? Kendi değer levhalarını parçalayandan, bozandan, yasa bozandan: Oysa o, yaratıcıdır."

* "Ama yurt bulamadım hiçbir yerde: Bütün kentlerde tedirginim ben, ve bütün kapılarda ayrılış. Son zamanlarda yüreğimin beni yönelttiği bugünün kişileri, yabancı ve alay gibi geliyor bana; bense sürülmüşüm ana yurtlarıyla baba yurtlarından."

<h2> kitap hediye ederken içine not </h2>


* ""Raslantı"; -yeryüzünün en eski soyluluğu; geri verdim onu her şeye, her şeyi ben amaç tutsaklığından kurtardım."

Küçük Prens kitabından alıntılar

* "Onu dinlememeliydim," diye açıldı bir gün bana, "Çiçekleri asla dinlememelisin. Onları seyretmeli, onları koklamalısın yalnızca"

* "Çölü güzel kılan, bir yerinde bir kuyu saklıyor olması."

* "Ama gözler gerçeği göremez ki. Yüreğiyle aramalı insan."

Romeo ve Juliet den hediye edilecek kitaba yazılacak notlar.
* "Aşk sana hoyrat davranırsa, sen de hoyrat davran ona. Acıtırsa diken gibi, dikeninle sokup yeniver aşkı."

*Ah, parlak yanmayı öğretiyor meşalelere! Bir Habeşin kulağındaki mücevher gibi asılmış sanki gecenin yanağına. Öyle zengin bir güzellik ki, el sürmeye gelmez, öyle değerli ki fazla gelir yeryüzüne! Şu güzel, akranları arasında nasıl görünüyorsa, öyle görünür ak bir güvercin kargalar arasında. Dans bitince durduğu yeri gözleyeyim, eline değsin de kutsansın kaba elim. Gönlüm hiç sevdi mi şimdiye dek? İnkar edin gözlerim! Çünkü gerçek güzelliği görmedim bu geceye dek."


bu başlıktaki tüm girileri gör