araba alacaklara tavsiyeler

zeybek
öncelikle otomobili ne amaçla kullanmak istediğimizi belirlemek lazım. ben 3 yıldır japon üretimi 4x4 kullanıcısıyım. aracımı doğada zaman geçirmeyi çok sevdiğim için aldım. kamp alanlarına, kayağa, mantar aramaya, ıssız koylara, doğa gezilerine rahatlıkla gidebilmek için aldım. hafif koşullu off-road parkurlarına da giriyorum. ayrıca şehir içinde çok pratik, yüksek ve trafiğe hakim, boyutları çok büyük olmadığı için park yeri konusunda da avantajlı. ha yakıt kol gibi giriyor ama ona da yapacak bi'şey yok.

öncelikle ne amaca hizmet edecek araç senin için onu belirlemen lazım. otomatik/manuel, benzin-lpg/dizel seçenekleri, kaza boya km gibi şeyler bir takım unsurlar. sadece ülkemizde olduğunu sandığım, boya/değişen gibi takıntıların varsa otomobil sahibi olmakta zorlanırsın. gerçi ülkemiz insanının şark kurnazlığı gibi saydam orospu evlatlığını göz önüne alırsak insanlar haksız sayılmaz ama ilk fırsatta da kendisi tekme atmak için fırsat kollar.

binici olarak alacaksan aracın 100km kaç litre yaktığı görece sürücülük kabiliyetine göre görüş açıların vs düşünerek almalısın. ha gelirine göre de vergisi algısı işin içine girer ve derin bir yapıya sahip olur.

eyyorlamam bu kadar, ayrıca sormak istediğin bir şey olursa kapım açık.
bu başlıktaki tüm girileri gör