türk hukuk sistemi

pencere
eskiden olsa insan hayatından önce mülkiyeti esas alan hukuk sistemidir diyebilirdik. fakat bugünkü hukuk sistemi özel mülkiyeti bile gereğince korusa öpüp başıma koyacağım. bugünkü hukuk sistemi zatı şahaneler partisinin çıkarlarını korumak üzerine uygulanan hukuk sistemidir. inşaa edilen demiyorum uygulanan diyorum. zira ortada hiç bir yeni hukuk inşaası da yoktur.

hukuk bazen hukuku dilediğince çiğneyenleri de korumak üzerine kurulu bir sistemdir. mesela bir merkez bankası başkanını hukuksuz şekilde görevden almamanız için tüm tedibirler geliştirilmiştir. ama yine de alırsanız uzun vadede siyasi sonuçlarıyla da yüzleşirsiniz.

günümüzde çektiğimiz her sıkıntının başı hsyk'nın başında adalet bakanı olmasından kaynaklıdır. sanırım ülkece ekonomiden dış politikadaki sorunlarımızın kökenine kadar hukuk sistemi olduğu konusunda hem fikirizdir. hsyk'nın yahut yeni adıyla hsk'nın başında siyasi bir gücün olması sistemini akp hükümeti getirmedi. dünyanın en pak hükümeti bile halktan yahut muhalefetten bir baskı gelmedikçe bu gücünü geri vermez. bu sorunsalı tartışmadığımız her sorunsalımız kökünden eksik tartışılan olaylar bütünüdür.
bu başlıktaki tüm girileri gör