anadolu efes

sophos
Türkiye'nin en iyi basket takımlarından biri. "Efes pilsen"ken daha iyiydi ismi. Anadolu gericiliği çağrıştırıyor, efes ile çelişiyor.
14
jesus jesus
alkol ilericiliği, bölgenin ismi ise gericiliği çağrıştırıyor öyle mi? Bu yani "ilerici" olmak?
sophos sophos
Normalde hayır, Alkolün yasaklanmaya çalışıldığı müslüman ülkede evet. Efes bira ismi dışında zaten önemli bir antik kent ismi.
jakoben jakoben
evet bilader alkol ilericiliği temsil ediyor. bu konuyu tartışmak ister misin? fizyolojik ve biyolojik olarak etkilerini biliyor musun? entelektüel zihinlerdeki etkileri nelerdir? hiç işte. görüyorsunuz alkol içmek ilericilik mi oluyor yok etek giyince ülke mi gelişiyor ötüyorsunuz.
jakoben jakoben
bu arada etek giyince ülke gelişiyor
jesus jesus
ilericilikten anladığınız nedir gerçekten?
jesus jesus
insanlar binlerce sene önce de alkol tüketiyordu o zaman daha mı ileriydiler?
jesus jesus
aklınız yok fikiriniz var
jesus jesus
bakın salak salak ithamları kesin de açıklayayım size ilericlik kavramını o salak burjuva kafanızla bir daha ağzınıza almayın. ilericilik tarih içindeki ilerlemeyle ilgili bir kavramdır. bu ilerleme ise üretimden ve ilişkilerinden doğar. Geriye kalan bütün teferruat (ki buna evet etek de dahil) bu hikayeden doğar. dolayısı ile "ilericilik" dediğiniz şey yalnızca toplumun kendine daha yararlı olan daha "ileri" bir üretim ilişkisi geliştirmesini savunmaktır.
sophos sophos
Birazcık çalıştır şu liberal beynini. saygı duyduğun müslüman ülkelerinin ve anadolu çomarlarının hepsini bok götürüyor. İlericilik için islamdan arınmak şart.
sophos sophos
Burjuva olduk ehehehe
jesus jesus
yanlış anlaşılmasın ben saygı duymuyorum, hiçbir dini savunduğum da yok ve hatta olmamaları gerektiğini düşünüyorum. benim derdim şu at gözlüklerinizle sadece. bu dar bakış açınızın da toplumun görece yüksek sınıflarından olmanıza bağlıyorum birçok sosyalist gibi. ayrıca liberallik de anladığın gibi bir şey değil onu da açıklarım istersen.
jesus jesus
ve 3. dünya ülkeleri dini inançları yüzünden 3. dünya ülkesi olmuyorlar. işte bu liberal bir bakış açısı mesela
sophos sophos
3. dünya ülkesi olmayan müslüman ülke var mı? yok, eee...
jesus jesus
bu muhteşem akıl yürütme karşısında çaresiz kaldım daha fazla uzatmıyorum
bu başlıktaki tüm girileri gör