ekrem imamoğlu

pencere
dünyada benim kadar chp'li siyasetçileri eleştiren az insan vardır. 2009 yılında yer gök kılıçdaroğlu diye inliyordu. muhalif halkımız mülayim kılıştar'ı, kendilerini erdoğan'dan kurtaracak bir lider olarak görüyordu. hatta bu korkuyu o zamanlar erdoğan'ın gözlerinde bile görmüştüm. o zamanlar erdoğan'a şunu söylemeye fırsat bulamadım tabii ki ama bulsam söylerdim, ''raad ol, bu kılıştar baykal'dan bile yeteneksiz bir siyasetçi. baykal'dan bile daha rahat anlaşabileceğin bir çalışma arkadaşındır''
zaten her yerde, chp'li lincini göze alarak söylüyordum bunu. büyük ihtimalle kulağına gitmiştir.

daha bir sene bile geçmeyen seçimlerde ise, ince'nin, salako karakterinden farklı bir gaz karakter olmadığını her yerde anlattım durdum. yine chp'li kardeşlerim benim zır bir siyaset cahili olduğumu düşünmüştü.

lakin ilk defa bir chp'li siyasetçiyi seviyor ve beğeniyorum. sevgili eko başkan, ne bir kesşanlı ali, ne de salakodur. kendisi bir kibar feyzodur. stratejileri muhteşem. özellikle sürekli halkın içinde bir imaj çizmesi kendisini büyütüyor. hafta sonundaki maltepe mitingi, protestoya susamış halkımıza bir moral ilacı oldu. erdoğan'da her zorda kaldığında böyle doğru stratejiler geliştirmiştir. başarısının sırlarından biri de budur erdoğan'ın. şimdi bunu pozitif anlamda eko başkanın da kullanması olumludur.
çekirdek çitleyerek ''abi şunu nasıl yapalım, bunu nasıl yapalım'' diye sohbet edebileceğimiz bir yakınlıkta havası var eko'nun. halkımız da haliyle bu yakınlığı sever.

şimdilik yolunda her adımı doğru atıyor. fakat en önemli eşiği, sınıfsal bir itiraz geliştirebilecek mi, geliştirameyecek mi noktasında olacaktır. demiyorum ki elbette, proletarya diktatörlüğü bayrağı açsın yürüsün. yani yapsa iyi olur tabii ki, ama yapmaz tabii.
şu an avrupada, orta sınıflar hiç olmadığı kadar fakirleşmiştir. fakirlik bile en az 4 katman fakirlik haline gelmiştir. fransa'da, daha da büyüyecek isyanların altında bu can alıcı nokta yatmaktadır. ülkemiz bu fakirliğe ve getireceği ağır dramlara daha hızla gitmektedir. ve bunun ülkemizdeki psikolojik etkileri daha ağır olacaktır. biz yoksulluğumuzdan utanan bir halkızdır. hele ki son 17 yılda, sanal bir zenginleşmenin saçma hallerini yaşayan halkımız daha beter zihinsel ters dönecektir. işte buna önce itiraz ve reçete sunacak insan bütün ülkenin uzlaştığı lider olacaktır. bu yeteneği ve kapasiteyi eko'da görüyorum. gerçi bu yetenek ve kapasite, ince ve akşaner'de de vardı. tek eksikleri cesaretti. eko, şimdilik cesaret konusunda da iyi gidiyor. umarım bozmaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör