asgari ücret

pencere
lenin'in geçen yüz yıla ait muhteşem bir tespiti var; ''kölelik kaldırılmadı, herkesi kapsayacak şekilde genişletildi'' derdi.
ülkemizde de yakın dönemde taşeronluk falan kaldırılmadı. devlet bünyesinde, şirket kırbacıyla çalışan 3 milyon taşeron firma emekçisinden sadece üç yüzbin'ine kadrı verildi. kadro verilen işçi arkadaşlarımız da, yine hiç bir sosyal güvencesi olmadan çalıştırılmakta. ve aldıkları maaş asgari ücretin sadece bir kaç yüz lira fazlası. anlyacağınız teşeronluk kaldırılmadı, herkesi kapsayacak şekilde genişletilmektedir.

çalışma bakanı utandanmadan ''biz asgari ücreti bu rakamda belirledik diye firmalarda ilaa bu rakamı vermesin canım'' diyerekten resmen herkesle dalga geçmektedir.
peki bakan bey, siz devlet bünyesinde asgari ücretle çalıştırdığınız emekçilerin açlıkla yaşama utancını nerenizde tayşıyorsunuz?

asgari ücretle yahut asgari ücretin az üzerinde çalışan mimar, avukat arkadaşlarım var benim yahu. bu bir çok kişinin ortak ayıbıdır.

ve yazık ki pek yakında kamu hastanelerinde taşeron firma elemanı doktor hemşire, okullarda asgari ücretli taşeron öğretmen görürseniz şaşırmayın.

haaa, asgarin ücretin altında bile çalışan öğretmenlerimiz epeydir var zaten. kendilerini unuttuğum için özür diler, kendilerinin emekçi sabırlarına saygılarımı sunarım.
bu başlıktaki tüm girileri gör