31 mart 2019 türkiye yerel seçimleri

codex cumanicus
Geceyi uyumadan süreci taklip ederek geçirmiş bir yurttaş olarak diyebilirim ki ; kaybedenin akp , kazananın chp ile mhp, kazandıranların ise iyi parti, saadet partisi ve hdp olduğu yerel seçimlerdir.

*Daha hava kararmadan kara haberler gelmeye başladı, Saadet Partisinin müşahitleri açık oy usulsüzlüğüne karşı geldikleri için kurşunlandı.

*Oyların muhafaza edildiği seçmen büroları yandaşlarca baskın yedi.

*Erdoğan son derece sade ve iddiasız bir balkon konuşması yaptı. Yüzünün asıklığı her şeyi ortaya döküyordu aslında.Tarafından kimse kesin bir dille kazandıklarını iddia edemiyordu. Buna rağmen İmamoğlu efendi tavrından taviz vermedi mücadelesini sürdürdü.

* Anadolu ajansı Yıldırımın kaybetmesinin kesinleşmesi üzerine verilen talimat sonucu veri akışını kesti, akabinde yine Yıldırım, adalet ve içişleri bakanı ile görüşme trafiğine başladı

*Fox Tv gece boyunca sunucuları ve uzman konuklarıyla durumu en tarafsız şekilde analiz etti, zavallı Küçükkaya, sabah programı için kalkacağı saate kadar seçim programı için çırpındı. Fox ekibi bu anlamda medyatik olarak bu seçimin yıldızıdır.

* Aynı saatlerde kimsenin adınını sanını bilmediği bir akp il başkanı çıkıp kelime oyunu yaparak Yıldırımın İstanbulu aldığını iddia etti. Ki tamamen altı boş bir iddia olduğu ayan beyan ortadaydı.

* Bu esnada havuz medyası yine propagandasına devam ediyordu, Ysknın yaptığı açıklamada eldeki sonuçlara göre İmamoğlunun galibiyetinin ifade edildiği kısım yayından makaslanmış belli ki, dikkatli gözlerden kaçmadı.

Toparlayacak olursak 2014teki Mansur yavaşla ilgili alavere ders olmuş olacak ki İstanbulda seçmenine sahip çıktı imamoğlu. Yandaşlar yine beklendiği gibi her türlü hile hurdaya başvurdu, televizyonu domine etmelerine rağmen sosyal medyadaki haber akışına mani olamadılar. Öte yandan iktidar seçmeninin akpye bir tokadıdır bu aynı zamanda. Umarım yskdan lehimize çıkacak bir karar sonucu bu haramzadelerin çöküşü ivme kazanır, zira tüm yolsuzluk dosyalarının toplam yargı süreci epey uzun sürer. Yolumuz açık olsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör