suriyeliler

lux
insanları ırklarına göre genellemekten hiç hoşlanmam. ama suriyelilerin ülke düzenini bozduğu gözle görülür bir gerçek. hayat tarzları bizden çok farklı. metroya binmek için herkes sıraya girmişken omuz ata ata en öne geçip o lanet koltuklara otururlar. yaptıklarından, insanların onları kınamasından asla utanmazlar çünkü hayatları böyle.
yenikapı metrosunu sık kullanan ve fatihte ikamet eden biri olarak söylüyorum ki ben artık bunlardan çok sıkıldım. kadınları çirkef, erkekleri abaza. ne zaman bi dışarı çıkayım biraz eğleneyim desem günümü mahvediyorlar ve ben küfür ede ede yurda dönüyorum. her yer iğrenç derecede kalabalık ve gerçekten çok yüksek sözle konuşuyorlar. görgüsüzler ve şımarıklar. bu ülkede her şeyi yapabileceklerini düşünüyorlar sanırım. en kısa sürede ülkelerine geri dönmelerini, dönmeseler bile mevcut yaşam tarzına ayak uydurmalarını umuyorum. güzelim şehiri mahvetmelerini istemiyorum.
edit: elbette tüm Suriyeliler aynı değil. ama ben düzgün bir suriyeliye rastladığımı hatırlamıyorum. belki de rastlamışımdır da suriyeli olduğunu düşünmemişimdir.
bu başlıktaki tüm girileri gör