kdv

pencere
şimdi ismini hatırlayamadığım bir nazi teorisyeni halklar üzerinde istisnanın kaide olarak uygulanması gerekliliğinden bahseder. kdv denen fakir fukarının belindeki kör kazmayı da bu teroi altında değerlendirebiliriz.
kdv özü itibariyle 1984 yılında geçici olarak konulan vergiydi. dünyada böyle saçma bir kalemde alınan başka bir vergi de bilmiyorum. daha sonra halkımız üzerinde bir kaideye dönüştü.

ecevit hükümeti döneminde ötv'de geçici olarak kondu ve kaideye dönüştürüldü. maşallah devletimizin her türlü kırbacına karşın mazohist bir halka dönüştük. bu kadar mazo bir iktidarların kulları olmak da böyle bir kabullenişi gerektiriyor sanırım.
akp iktidarı döneminde hiç konmaması ve olmaması gereken bu vergiden indirimler yapılarak defalarca seçim bile kazanılmıştır. allah bizlerin alışının, verişinin gücüne kuvvetine zeval vermesin.

son 2 yıldır da, devletler tarafından çok istisnai durumlarda uygulanması gereken ohal yasaları bir kaide haline geldi. umarım halkımızın mazohist fantezilerinin de bir sınırı vardır artık.
bu başlıktaki tüm girileri gör