türkiye'nin kapitalist bir ülke olması

frantz fanon
tr kapitalisttir cünkü türkiye'de üretim araçlarının özel mülkiyeti esastır. ya ne olacağıdı.
kapitalizm (neo)liberalizmden ibaret değil ki.

vay şu tarihte döviz yasaktı, vay bu tarihte yabancü sigara satılmıyordu ve benzeri korumacı önlemler kapitalizme terstir dersek eğer dünyada kapitalist ülke diye bir şey kalmaz. 1929 krizinden sonra devletçiliği arttıran abd ve avrupa ülkeleri dahi kapitalist değildir deriz.

gerçek islam bu değil, gerçek sosyalizm bu değil, gerçek milliyetcilik bu değil muhabbeti gibi gerçek kapitalizm bu değil diyenler de var elbet. hadi siz gercegini gösterin; güney kore'de devlet ne yapmış; kapitalist oligarklarını cinayetler ve terörle sike sike vatansever yapmışlar mesela yani diktatorun devlet mudahelesi var.. nereye yatırım yapıp yspmayacaklarıni diktatör belirlemiş. şimdi o da gercek kapitalizm değildir, bonapartizmdir öyle mi. en az 1900lerden beri tekellerin at koşturduğu bi dünyada neyin serbestisinden bahsediliyor onu da anlamış değilim.
2
liberalist liberalist
Akıl sağlığınız için içinde neoliberalizm geçen yazıları okumamaya özen gösteriniz.

Konumuza dönersek soğan depolarının basıldığı, belediyelerin sebze-meyve sattığı, serbest girişimlerin yasaklandığı, devletin belirli firmalara imtiyaz sağladığı hiçbir devlet tam anlamıyla kapitalist olamaz.

Amına koyayım "kapitalizm ne demek, amacı ve motivasyonu ne?" daha en basit bilgilerden haberiniz yok. Burda sikko sikko şeyler yazıyorsunuz. Neymiş Türkiye'de üretim araçlarının özel mülkiyeti esasmış. O halde Türkiye kapitalistmiş. Adam lise 3'de öğretilenlerle iktisat eleştirisi getiriyor.
jakoben jakoben
sikko değil tikko. adama sik korlar
bu başlıktaki tüm girileri gör