sapiosexuel

cemree
Bir çok insan için arzu edilen ortak özelliklerden biri zekadır fakat sapiosekuel ya da türkçesiyle (bkz:sapyoseksüel) partnerinin sahip olmasını istediği özelliklerin başına “zekayı” dahil eder, Sapiosexualler zekayı inanılmaz çekici bulur. Zeka partnerde olması gereken olmazsa olmazdır. Güzellik, Duygusallık, romantiklik veya diğer özellikler zeka'nın gerisindedir. Zeki olduğunu hissettirmeyen bir insan bu özelliklerin tamamına sahip olsada çekici bulunmamaktadır.

Bazı örnekler verecek olursak;

Kadın A: Sapiosexuallik, kendimi ve romantik bir ilişkide ne istediğimi anlamamın bir yoludur. Zekayı aktif olarak kullanan bir insandan etkilenirim

Kadın B: Entelektüel olarak uyarıcı olan insanlardan etkileniyorum. kendi mantığımı sorguladığım veya asla sahip olmadığım bir önyargıyı farketmiş olduğum bir tartışmayı yapan birinden daha seksi bir şey yok.

Kadın C: Bana göre bir sapioseksüel dünyaya entelektüel bir yaklaşıma değer veren, eleştirel bir düşünür olan ve işte veya hayatta olsun, yaşamında doyumsuz bir merakı olan birinden daha mükemmel bir parner yoktur.

Sapiosexuel erkekler ise daha çok konuşarak karşı cinsin kişiliğinde bir kıvılcım arar. Kadının dış görünüşü veya fiziği genelliklikle ilgi alanlarına girmez onlar daha çok muhabbetinden hoşlandığı zeki kadınlardan hoşlanırlar.

Tabi bu tüm erkekler için aynı değildir. Bazı erkekler bir kadını hiç konuşmadan çekici, seksi bulabilirler fakat konuştuktan sonra onun bir aptal olduğunu düşündükleri an bu çekiciliğin hiç bir anlamı kalmıyor ve soğuyor.

Kısaca sapioseksueller böyle insanlardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör