başka bir isimle kargo göndermek

zehir
Kargo Gönderirken TC Kimlik Numarası ve İsim İstenilir. Alınan TC Kimlik Numarası Cari Kaydı Esnasında Devlet Anaya İletilir ve Carinin Kimlik Bilgilerinin Doğruluğu Onanır. Hatalı İse Cari Kaydı Oluşmaz.

Peki Bunu Delmenin Yolu Var mı ? Elbette Var Sadece Hangi Adımları İzleyeceğin Önemli. Ama Bilgin Olsun Her Hafta Emniyet Müdürlüğü Bütün Gönderi Bilgilerini Bütün Kargo Firmalarından Toplar ve İnceler. Yani Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına Aykırı Bir Gönderi Yapmamalısın.

Devlet Ana Bir Dönem Kargo Gönderirken, Kargo Göndericisinin Yanı Sıra Kargo Alıcısının da TC Kimlik Numarasının Alınmasını Mecburi Hale Getirmeye Çalıştı Fakat Oluşan Mağduriyetler Sonucunda Bundan Vazgeçilerek Alıcı TC Kimlik Nosuna Şıdandart 11 Haneli Bir Kod Eklenmesine Karar Verildi.

Farkettin mi Bilmiyorum Ama Bu Senin Kullanacağın Yol

Adım Adım Açıklmak Gerekirse.

Öncelikle Kendine Kapalı Devre Çalışan Bir Kargo Bulmalısın. UPS,Sürat Kargo,Ptt Canlı Bir Sistemdir bunları Kullanma Sakın. Yurtiçi Kargo, MNG vs Kapalı Devre Çalışır Canlı Değildir Bu Yüzden Yurtiçi veya MNGyi Tercih Etmelisin.

Daha Sonra,

Sizin Adınız ve Soyadınız `Zehir Zemberek`, TC Kimlik Numaranız İse 12345678910, Adresiniz Koçbaşı Sok. No:2, İlçe Fatih Olsun
Kargoyu Gerçekten Göndereceğiniz Kişinin Adı ve Soyadı `Gübrettin Kıllıbacak`, TC Kimlik Numarası 12345678911, Adresi Devetabanı Sok. No:1 İlçe Ümraniye Olsun

Öncelikle Bir Kargo Şubesine Gidip Bir Abuk Subuk Bir Kargo Gönderceksiniz.
Bunu Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Hususlar Var İlki Alıcı Adresi ve İsmi Kimlik Numarasını İsterlerse Bilmiyorum Telide Kapalı Derseniz Kargo ERP'si Alıcı Kimlik Numarasına Şıdandart 11 Haneli Bir Sayı Atacaktır.
Birde Adres Lazım Bize. Burası Önemli Bulunabileceğiniz Bir Adres Verin Mümkünse Sizin Adresiniz İle Farklı Bir İlçede Olsun.
Kargo Firmasının Reddetme Şansı Olmadığından Bir Nevi Kendi Kendinize Kargo Göndermiş Olacaksınız. Ama Bu İş Tamamlandığında Kargo Firmasında 2 Farklı Cari Oluşacak.

Şöyleki ;
1incisi Gönderici Carisi
Ad Soyad: Zehir Zemberek
TC No 12345678910
Adres: Koçbaşı Sok. No:2 / Fatih
Cari Kodu:000001(Cari Oluşurken Kargo Firması Bu Kodu Otomatik Oluşturur)

2incisi Alıcı Carisi
Ad Soyad: Kırmızı Başlıklı Kız
TC No: 00000000000 (Alıcı Carinin Kimlik Numarası Olmadığından Kargo Bu Kısmı Otomatik Oluşturacaktır)
Adres: Mezarlık Sok. No:1 / Gaziosmanpaşa
Cari Kodu:000002(Cari Oluşurken Kargo Firması Bu Kodu Otomatik Oluşturur)

Not: Alıcı Cari kodu Bizim İçin Çok Önemli Size Verilen Faturada Oluşan Carinin Kodu Mutlaka Yazacaktır.

Sıra İkinci Adımda,

Mezarlık Sok. No:1 / Gaziosmanpaşa Adresinin Önünde Bekleyip Kargo Firmasına Verdiğiniz Kargoyu Size Getirmesini Bekleyip Kargonuzu Teslim Alıyorsunuz.
Bundan Sonrası Devede Kulak. Kurye İsminizi Sorup Kimlik Filan Sormaz Merak Etmeyin (Ama Şubeden Almaya Kalkarsanız Sorarlar Şubeden Almaya Gitmeyin Kargonun Size Gelmesini Bekleyin)

Aynı Kargo Firmasına Gidip Gübrettin Kıllıbacağa Kargo Göndereceksiniz.

Şu Şekilde ilk Gönderimde Oluşan Alıcı Cari Kodunu Söyleyerek Benim Zaten Carim Var Yenisini Oluşturmanıza Gerek Yok Koduda 000002 Dediğinizde Oradaki Vatandaşın Canına Minnettir Zaten Adres vs vs Uğraşmayacağından
Koddan Cariyi Bulup Kargoyu Kime Göndereceğinizi Soracaktır. Gübrettin Kıllıbacak Deyip Adresini Verin Bundan Sonrası Kargoda Vatandaş Ne Üdüğü Belirsiz Birinden Ne Üdüğü Belirsiz Bir Kargo Alacaktır.

İşi Piçliğe Vurup Adamın Kendi Kendine Kargo Göndermesini Bile Sağlayabilirsiniz.

Farklı Bir Yöntem Olarak Kargo Şubesinde Çalışan Biriyle Kanki Olun :) Rastgele Bir Cariden Gönderi Yapabilir :)
1
ickial ickial
yahu tam olarak cözemedim asırı karmasık geldi. ptt kullansam olmaz mı? hediye gondericem buyrun pakete bakın isterseniz, illegal bi sey gondermiyorum desem de mi izin vermezler? adres falan girerim dert degil de şu isim işi can sıkıcı... bi de bi sey sorucam, karsı taraf benim tcmi gorebiliyor mu? Bir de ben karsı tarafın tc num bilmiyorum o ne olacak
bu başlıktaki tüm girileri gör