temp table

zehir
MSSQL'de Geçici Tablolara verilen Genel Bir İsimdir. Diğer Tablolardan Farkı Disk Üzerinde Değil RAM Üzerinde Tutulur. Temp Table Select, inser ve Update Gibi İşlemlerde Normal Tablolara Nazarın Çok Yüksek Performans Gösterir. Bir Kaç Farklı Kullanım Biçimi Vardır. En Basitiyle Tablo Deklerasyonu Olarak

declare @TembTableSallamaTabloAdi Table(
Kolonadi1 int not null identity(1,1),
Kolanadi2 nvarchar(50)
)
Bu Tablo Sorgu İçerisinde Kullanılır ve Kullanımından Sonra Databaseden Temizlenir (Drop Edilir.Yani Kullanımından Hemen Sonra Query Session Düşürüldüğünde Ramdan Silinir. Başka Bir Özelliğide Sadece Oluşturulduğu Query Sessiondan Erişilebilir)

Benzer Durumlar #SallamaTabloAdı ve ##SallamaTabloAdi Gibi İki Temp Table İçindeGeçerlidir Kullanım Şekilleri ve Create Edilme Yöntemleri Farklılık Gösterebilir. Mesela #SallamaTabloAdı Sadece Session İçinde Kullanılır Session Durdurulduğunda Drop Edilir.

Fakat Çift Diyez ile Başlayan Yani ##SallamaTabloAdi Gibi Bir Tablo Oluşturduysanız. Bu Tablo Sessiona Bağlı Değildir Diğer Kullanıcılardan Hatta Diğer Databaselerden Dahi Erişme İmkanınız Vardır Mutlaka İşi Bittikten Sonra Drop Table Komutuyla Ramden Temizlenmelidir. Yoksa Bir Süre Sonra Başınıza Dert Olur.

bu başlıktaki tüm girileri gör