duygusal yoksunluk şeması

caravaggio
Psikolojide, çocukluk döneminde sorunlu ebeveyn ilişkisinin ileri yaşlarda kişinin özel ilişkilerinde tekrarlamasından kaynaklı psikolojik sendrom.

Söz gelimi eğer sizden ayrıldığında hayatına hiç bir şey olmamış gibi yaşamaya devam eden biri ile beraber olmuşsanız Kaçıngan duygusal yoksunluk şemasına sahip biri ile,

İlişki süresince sürekli olarak sizin ne yaptığınızın merakı içerisinde mesajına yada aramasına yanıt vermediğiniz yada geç yanıt verdiğiniz taktirde küplere binen bir sevgiliniz olmuşsa kaygılı duygusal yoksunluk şemasına sahip bir partneriniz olmuş demektir.

Doğru terapist ile inanarak üstesinden gelinebilen şemalardır. Çocukluğumuzda anne yada babamızın gerekli özeni ve ilgiyi gösteremediği taktirde, bu durumla başa çıkmak için geliştirdiğimiz davranışlar, ileriki yıllarda ikili ilişkilerde kendisini tekrar etmektedir.
Size acı çektirene sevdalanmak, ilişkide sürekli olarak yanlış kişiyi bulmak, hep aynı problemlerden ilişkiyi bitirmek yada bağlanamama kaygısını size mi has sandınız ?
bu başlıktaki tüm girileri gör