başkalarının görüşlerine saygılı olmamak

sophos
(bkz:bir gün nazi-sever, bir gün tapınakçı, bir gün pragmatist olmak)
insanlara zarar veren görüşlere sahibim;
pragmatizm candır, kar, fayda olsun da her yol mübahtır.
hitler putumdur, yahudileri öldürmesini göz ardı edelim zeki bir lider.
deus vult!
saygı duy(!)
12
sophos sophos
komünist olarak insanlara zararlı görüşlere sahip değilim; ırkçı liderleri sevmek, kapitalizmin temeli olan görüşü (pragmatizm) desteklemek gibi.
üretim araçlarının kamunun olması, sınıfsız bir toplum diyorum ben.
ayrıca müslümanları sevmeyip tapınakçı sempatisi olmak ayrı bir ironi ama diğerlerinin yanında hafif kalıyor.
sophos sophos
neden illa bir puta ihtiyaç duyuyorsun onu anlamıyorum, o giriyi eksiliyen de bendim, ''deus vult''un anlamını biliyorum, nazileri sempati duymak hani, nazilerin soykırımlarının yaşandığı ülkelerde esprileri bile olmuyor, insan öldürmenin veya öldürenlere sempati duymanın eğlenceli bir yanı yok.
zeka mı orası tartışılır her kötünün iyi yanları, her iyinin kötü yanları vardır zaten.
sophos sophos
kırım eski zamanlardan beri slavdı bir parça tatar vardı orada bu türkçü propagandası beni güldürdü. komünist hükümet sırf ukraynalı olmak için onları öldürmemiştir nazilere destek ver gel seni sevsinler, bu günkü ukrayna da böyle ırkçılık yükselişte... ayrıca düzgün araştır türkler (ahıska türkleri) sibirya'ya değil ''anavatanları'' orta asya'ya sürgün edilmiştir. bu bahsettiğin şeyleri bazıları propaganda fakat bazıları doğrudur. sscb bir insanı sırf ırkından dolayı öldürmemiştir, nazilerin ideolojisi zaten öldürmektir, ırkçılıktır. sen de alman ırkından değilsin :D finlandiya'ya saldırması yanlış politikadır. gelelim önemli noktaya komünizmi sovyetler harika bir şekilde uygulayamamışsa da savaş yıllarında çöken bir ülkeyi kurtarmak kolay değildi. ve komünizm düşüncesinde soykırım yoktur, sınıfsız toplum vardır. komünizmi sovyetler çıkarmamıştır, onlar kendi yorumuyla sosyalizmi uygulamışlardır. ayrıca kanlı devrimler her -izm'li ideolojide vardır.
sophos sophos
1783'ten beri Kırım zaten Rusya'nın bir parçasıydı. Hruşçov denen maceracı 1954'te o sırada Rusya'ya dahil olan yarımadayı tamamen keyfi bir şekilde bir jest olarak kardeş Ukrayna'ya bağlamıştı.
sophos sophos
kuzey kore'de hanedancılık ile karışık komünizm var fakat bizim ülkeden mutlu oldukları kesin. yalnız yaptığın saçmalık, komünizm'in yorumu herkese göre değişebilir sadece temeli aynıdır. sınıfsızlık ve yönetimin işçilerin olması, üretim araçlarının kamu olması, üretim araçlarının özel mülkiyetinin kaldırılması bunun neresi kötü?
sophos sophos
çin ve kuzey kore kendi yorumuna göre sosyalizmi uygulamıştır.
sophos sophos
ırkçılıkla sosyalizmi aynı kefeye koymak... aynen stalin 6milyon insan öldürdü sırf yahudii diye gerçek şu ki yeşil kuşak projesi diye bir şey var, kapitalizm ve islamla komünizm karşıtı olabiliyorsunuz... bari sayıyı küsurlu verin de attığınız anlaşılmasın
sophos sophos
kaynak: televizyon
sophos sophos
sen sadece bulunduğumuz sistemi sürdürmekten başka bir işe yaramıyorsun,
kapitalizmin tek alternatifi sosyalizmdir.
genelde senin gibilier dincileri, sömürgecileri sevmez ama bir çözüm yolu da bulmazlar sadece şikayet ederler sen de kayıtsızlardan sayılırsın.
düşüncelerin bir işe yaramıyor bulunduğumuz sistemi değiştirmek konusunda.
erdoğan gider başkası gelir.
sophos sophos
seninle tartışarak zamanını yiyorum şu an ama olsun varsın gitsin zaman.
hkp veya tkp ye katılacağım yakında, şu an öğrenmekteyim, araştırmaktayım, ben barış istiyorum ırkçılık istemiyorum, zenginlerin ve emek harcamadan para kazananların hakim olmasını istemiyorum. şu anda kapitalist dünyada yaşıyoruz maalesef, dikkat ettiklerim yerli malı değilse de sömürge ülkelerin olmayanlardan kullanmak, uluslarası sömürgeci şirketlerden alışveriş yapmamak. onları işçiler üretiyor, patron kazanıyor...
sophos sophos
bunun özel nedenleri var ama ilerde yapacağım,
görüşlerinin sevmesem de, görüşlerine sinir de olsam siyasal düşüncelerin dışında sen insansın o yüzden seni sadece görüşlerinle yargılamam merak etme iyi geceler.
sophos sophos
hayatımı biliyormuş gibi önyargı ile yaptığın yorum için teşekkürler iyi geceler
bu başlıktaki tüm girileri gör