ideolojik baskının bireydeki çaresizlik hissine ağıt

atticus finch
bu kadar karamsar olmayın yav. iyi şeyler de oluyor. 2017 yılında işçi grevleri, işçi eylemleri önceki yıllara kıyasladığımızda sayıca bayağı arttı mesela. tabii ki hala radikalleşmekten ve siyasal bir devrim mücadelesine dönüşmekten çok uzak eylemler bunlar, ama bu da bir şeydir. aynı şekilde 8 martlara katılım rekor seviyeye çıktı, orta-alt sınıf kadınlar tecavüz oranlarının arttığı ve devletin açıkça tecavüzcüyü koruduğu bu dönemlerde bazı şeylerin önemini anlamış gözüküyorlar. ayrıca bu benim kişisel tahminim ama akp'nin oylarının en azından yüzde 35'e kadar gerilediğini düşünüyorum, çünkü reza zarrab davası, man adası, malta belgeleri, cumhuriyet ve sözcü gibi burjuva yayın organlarının bile kapatılması, 16 nisanda hile yapılması vesaire derken halkın gözünde meşruluğunu büyük ölçüde kaybetti. onlar da bu gerilemenin farkında oldukları için "yerli ve milli cephe" ittifakı öneriyorlar ve bu cepheye mhp - bbp'yi katıyorlar. hatta bu da yeterli gelmiyor, iç cephedeki sıkışık ve dengesiz siyasi atmosferi kendi lehlerine çevirmek için afrin'e müdahaleyi konu ediyorlar, belki de "teröristleri temizleyeceğiz, vatan millet sakarya" ayağına savaş bile çıkaracaklar. başka çareleri kalmadı çünkü. ohal'i her seferinde uzatmaları, khk'larla sokağa çıkma potansiyeli bulunan muhalefetin başını ezmeleri hep bize aynı çaresizliklerini gösteriyor.

son olarak lenin'in sözünü bırakıyorum buraya:

"umutsuzluk ve karamsarlık, yıkımın nedenlerini kavrayamayan, bir çıkış yolu göremeyen, mücadele yeteneğini kaybetmiş kişilere ait bir sorundur. umutsuzluk bize değil, tarihin sayfalarından silinip gidecek sınıflara aittir."

papa lenin biraz daha sert girmiş, ben daha çok teselli edercesine konuştum ama anladınız işte.
2
jakoben jakoben
yıkımın nedenlerini kavradım abi.fakat kavrayamayanlar ile kavradığı halde inkar edenlerle mücadele edecek ,her anlamdaki donanımdan bu halk yoksun. yani leninin sözü çözümü getirmiyor.diyorum ya gaz.iyi gazımı alıyorsunuz sadece.umut tacirliği gibi bir şey bu..
jakoben jakoben
şeyi incelemek lazım moruk.rus halkı ile anadolu insanını karşılaştırmak gerekiyor.bu anadolu insanı osmanlıdan beri komşusunun kızını çayırda siken bir geleneğe sahip bu insanlara komünizm sökmez.gelmiş geçmiş tüm fikirlerinin altında açıkca her daim çıkarcılık eksik olmamış. her daim.rus halkı öylemiydi? bireye inince işlerin ne kadar da zor olduğu görülüyor.toplumsal olarak şıp diye yapıştırabileceğin komünizm ülke bireyinin karakterine indirgenince apışıp kalıyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör