dilek özçelik

atticus finch
elimizdeki sistemin ne kadar çürümüş, vahşi ve yozlaşmış bir düzen olduğuna dair yüzlerce kanıttan birisi, dilek özçelik.

küba'da kanser ilacının da -diğer tüm sağlık hizmetleri gibi- ücretsiz sunulduğunu da hatırlatmış olayım bu arada..
15
liberalist liberalist
Devlet kanser ilaçlarının parasını vergi yoluyla vatandaşlardan almıyor zaten. :Dddd
atticus finch atticus finch
israil-filistin meselesindeki fotoğrafla kapitalizm arasında bir ilişki kuramayıp "ne alakası var aq" gibi bir şey diyen sendin dimi .d
atticus finch atticus finch
kb liberal kardeş ciddiye alamıyorum o olaydan sonra
sophos sophos
Hahaha
sophos sophos
Dikkat liboş çıkabilir
liberalist liberalist
1- şu anki konumuzla uzaktan yakından alakası olmayan önceden tartışma yaptığımız bir konuyu gün yüzüne çıkarınca haklı durumuna düşmüş olmamakla beraber fikrimi çürütmüyorsun.

2-İsrail ve Filistin meselesini kapitalizmle bağdaştıracak kadar ne yaşadın hayatında cidden merak ediyorum. Ülke içi ekonomik bir sistemin alakasız 2 ülke arasında anlaşmazlık çıkarağını düşünmen o kadar komik ki yani cevap bile vermiyorum.

3-Mi ayrı yazılır.
atticus finch atticus finch
burjuvazi diye bir şeyin varlığından haberdar olduğunu tahmin ediyorum. dolayısıyla burjuvazinin daha fazla kâr ve daha fazla sömürü için kendinden zayıf ülkelerin topraklarını ele geçirmek isteyeceğini, savaşlar ve işgallerle kendine pazar alanları açacağını ve kazancını arttıracağını bilmen gerekir. kapitalizmle savaş arasında, yani israil-filistin meselesi arasında doğrudan bağlantı vardır, israil burjuvazisinin filistin topraklarını işgali ve filistin devletini domine etmesi söz konusudur. şimdi bu iki kavram arasında bağlantı kuramayıp da hala sosyalizme hakaret eden birisiyle ben neyi tartışayım?
her boka muhalefet her boka muhalefet
Ya tamam da kız ilaçlarını alamadığı için yada para yüzünden ölmedi ki ? Her zaman suçlayacak birini buluyorsunuz. İlaçlarını bizzat devleti yardımı ile alıyordu. Tamam ben demiyorum ilaçların paralı ve pahalı olmasını savunuyorum ama bazı gerçekleri göz ardı etmeyin artık.
atticus finch atticus finch
hadi burjuva sınıfını falan hiç bilmiyorsun diyelim. lisede bize 1. dünya savaşını anlatırken sebeplerinden birine "batılı devletlerin pazar arayışı içinde olması" derlerdi. o dersleri de mi dinlemedin? ekonomik üretim modeli hayatın her alanını olduğu gibi dış işlerini de etkiler tabii ki, bir ülkenin burjuvazisi bir diğerini domine etmek ve kârını arttırmak istediğinde önce onu sindirmeye ve hakimiyeti altına almaya çalışır, olmazsa savaş seçeneğine gider.
atticus finch atticus finch
@scabies, bakan ile yaşadığı olaydan sonra ilaçları ücretsiz temin edilmeye başlandı. öncesinde yine paralıydı.
atticus finch atticus finch
durduk yere suç atıyoruz sanki. ortada bozuk bir sistem varsa biz bunu söyleriz, görmek istemiyorsanız benim girilerimi okumayın.
liberalist liberalist
Gerçekten kafayı yemiş ve paranoyak olmuşsun. İsrail-Filistin meselesinin dediğim gibi kapitalizm ile hiçbir alakası yok. Yahudiler İsrail topraklarını işgal etmeden önce ticaret ve kuyumculuk ile uğraşan, milletle derdi sıkıntısı olmayan, kendi hallerinde adamlardı. (Şimdi bunlara kapitalist falan dersin sen. :Dd kuyumcu zengin burjuva ya hani. Çünkü her burjuva otomatikman kapitalist oluyor. :Dddd) İkinci dünya savaşında büyük işkencelere maruz kaldıkları için 15-20 yıl sonra birleşip kutsal kitaplarında kendilerine vaat edilen toprakları fethetmek istediler ve bazı ülkelerden yardım alıp ele geçirdiler kendi bölgelerini. İşgal sebepleri tamamen duygusal ve dinsel sebeplere dayanıyor. Burda kapitalizm ile ilgili olan yeri söyler misin bana?
liberalist liberalist
"hadi burjuva sınıfını falan hiç bilmiyorsun diyelim. lisede bize 1. dünya savaşını anlatırken sebeplerinden birine "batılı devletlerin pazar arayışı içinde olması" derlerdi. o dersleri de mi dinlemedin?"

Etkilemez demedim dikkat edersen. Saçma sapan alakasız iki ülke arasında bir olay çıkartabilecek kadar önemli bir mesele değil yazdım.
atticus finch atticus finch
abicim kimse gidip sırf dini farklı diye bir toprağı işgale kalkışmaz. onun altına kapitalist sınıfın sömürü ve kazanç hırsı vardır. madem laik birisin, akp yobazlarından bir farkın olsun. onlar da meseleyi dinler arası savaş olarak görüyor çünkü.
atticus finch atticus finch
ayrıca zengin olmakla burjuva olmanın bir alakası yok. burjuva zaten insanın gelir düzeyine göre belirlenen bir şey değil. marksist literatürde burjuva üretim araçlarının mülkiyetini elinde bulunduran ve bu araçlar üzerinden işçi çalıştıran kişiye denir. bunlara kapitalist de denir. kuyumcu esnaftır, niye burjuva diyeyim?
bu başlıktaki tüm girileri gör