iran olayları

nemlendirici kullanan ebu leheb
Tarkiye'deki gerizekalı sol, amerikan karşıtı olacağım diye yaralı parmağa dahi işemezken twitter'da koskoca akademisyenin -sol tandans tipler bunlar- “emperyalist güçlere karşı iran'ın yanındayız” diye alenen saçmaladıklarını gördük.

Be hey gerizekalı kafe solcusu, iran dediğin ne? İslami rejim. İslami rejim ne? Cinayet, katliam, tecavüz, tehdit, terör. İslam ne? Bu şiddet bileşenlerini öğütleyen arap fenomeni. Peki toplum düşmanı bu fenomenin yenilmesi için mücadele etmek abd uşaklığı mıdır?

İran'daki rejimin yıkılması önemli. Çünkü artık dünyada şeriat ile yönetilen ülke(lere) yer yok. Artık dünyada siyasal islam'a yer yok. Öyleyse ahmak sol, saz dinleyip adıyaman tütünü sarmanın dışında bir halta yaramalı ve en azından söylem birliği ile iran'daki özgürlük hareketine destek olmalı.

Ama sahi siz ruh hastası olduğu ruslarca bile kabul edilen stalin'e lider diyen tiplerdiniz, değil mi?

İnsanın kültürel evriminde son düzlüğe girildi. İslam, kadük bir kültür. Tarihin çöplüğüne atılmaya mahkum. Bundan yüz yıl sonra kimse küçük kız çocuğu s.kmeyi, oğlanların ırzına geçmeyi, deve sidiği içmeyi, kadınları cariye olarak satmayı, islami dogmaları reddeden bireyleri öldürmeyi, cihat denen terör faaliyetini yürütmeyi falan düşünmeyecek. Şiddetten doğan her fikir gibi islam'ın da üzeri çizilecek. Ama icraatı bir tek bılık bırakıp kaçak çay içmek olan sol fraksiyon da yüz yıl sonraki perspektifte kendisine yer bulamaz.

Sosyalizmin, insan hakları ve ifade özgürlüğü aktivistliğine dönüştüğünü; solun evrimleşmeye mecbur olduğunu görün artık.

Son olarak
3
sophos sophos
yazının gidişatını beğendim yanlız solcular yerine sosyalizmi eleştir, ve materyalist analizi öğren solcular üzerinden sosyalizme bok atma sen sosyalizm gözünden gör, kapitalizm ve liberalizmde bahsettiğin "insan hakları" olması neyine yarıyor kullanamıyorsan, ayrıca liberal kapital ülke amerika'ya bak herkes özgürlük özgürlük, biz özgür ülkeyiz diyor en ufak bir kavgada hepsinin silahı var çıkartıp birbirlerini vuruyorlar, hatta onların göçmen ülke olmalarına rağmen onların bile ırkçıları var.
atticus finch atticus finch
çok şey yapıyoruz, yapıyoruz da sen bilmiyorsun. tanımamışsın tam olarak solu.
atticus finch atticus finch
sosyalizmi tanımamışsın daha doğrusu. çok agresif bir dille yazmışsın üstelik. bunlar bir araya geldiğinde inanılmaz itici şeyler oluyorlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör