antifa

atticus finch
öncelikle antifa bir örgüt değil, bir çeşit politik duruştur, yani kendisine "anti-faşist" diyen, aşırı-sol yelpazenin her fraksiyonundan devrimcilerin altında eylem yapabildiği bir bayraktır. örneğin marksist, anarşist, troçkist vb fraksiyonlardan gelen 20 tane aşırı-solcu genç bir araya gelip sosyal medyada "antifa berkeley" diye bir sayfa açabilir ve faaliyet yürütebilirler. ortada net, merkezi bir örgüt yok çünkü. bir isim var ve bu isim altında kendine anti-faşist diyen herkes etkinliklere katılabiliyor. birazcık radikalleşmeye karar vermiş sosyal-demokratlar, liberaller bile gelebiliyor yani.

ayrıca almanya'daki durumu bilmiyorum lakin abd ve ingiltere'dekilerin hepsi anarşist falan değil. dengeli bir durum var daha çok. amerika'daki gruplardan birisi neonazi toplantılarının yapıldığı bir villayı yakmıştı hatta.
8
sophos sophos
sembollerindeki bayrak bile anarko-komünizmin bayrağıdır.
sophos sophos
ayrıca herkese nazi diyerek , insanlara saldırırlar sol ve anti-faşişt düşünceliler bunlar yüzünden yabancı ülkelerde kötü tanınır
sophos sophos
https://www.youtube.com/watch?v=EpsHouKWncs lütfen sadece şu tiplere bak bunlar solcu oluyorsa ben sağcı olayım daha iyi
atticus finch atticus finch
yabancı ülkelerdeki neonazilerin yürüyüşlerini engelliyorlar ve bunda yanlış bir şey yok.
atticus finch atticus finch
"herkese nazi diyerek insanlara saldırıyorlar" lol, kaynak batı liberal basını. ortada belli bir parti veya örgütlenme yok, bunu zaten yazdım. katılımcıların da yaş aralığı 18-24 zaten, dolayısıyla legalleşme ve partileşme gibi bir çaba da yok.
atticus finch atticus finch
ben birkaç haftalığına londra'dayken 300-400 kişinin yürüdüğü bir öğrenci eylemi görmüştüm mesela. student debt dedikleri bir şey varmış sanırım, ona karşı gençlik örgütleri ona karşı bir yol kesme - yürüyüş örgütlemişlerdi.
atticus finch atticus finch
"antifaşistler de faşistler kadar kötüler" bu yalanı republican party taraftarları söylüyor .d charlotsville olayı da bunun tam aksini kanıtlıyor. arabayla ezdiler adamları.
sophos sophos
charlotsville falan tamam neonazilere karşı olmaları doğru fakat kendilerini sevmeyen herkese nazi diyorlar. tek iyi yanları bu neonazilere karşı olmaları.
bu başlıktaki tüm girileri gör