komünistler bu ülkenin tümörüdür

sophos
Bugünkü bazı komünistlere bakmak yerine yorum yapmadan önce Das Kapital , Komünist Manifesto ve Sosyalizm'in ABC'sini okumanızı , kürtler konusunda kürt milliyetçiliği yapanlara değil ulusların kendi kaderini tayin hakkına (lenin)
-marksist-leninist düşünce-bakmanızı öneririm.

Proletarya diktatörlüğünü yanlış anlıyor çoğunuz hemen ''diktatör'' kelimesi geçtiği için, tek parti olması demokrasinin azalacağı anlamına gelmez bugünkü devlet egemen sınıfın yani kapitalistlerin devletidir , kapitalist partileri seçmek ile olacaklar değişmiyor. daha önce ütopyacı sosyalistler zengin ve üretim araçlarına sahip sınıf ile çalışıp sosyalizmi getirmeye kalkmış başarısız olmuş , Marks ve Engels işçi sınıfının örgütlenmesiyle olabileceği kanısına varmıştır. Ezilen sınıfın diktatörlüğü yalnızca para babası kapitalistlere kötü gelir. Egemen sınıfın iktidarından iyidir.

Komünistler bu ülkede emperyalizme gerçekten karşı çıkan (sözde değil) tek gruptur. Tatlı su komünistlerini ve cihangir solcularını saymayın onlar yüzünden küçük görülüyor komünistler. Ayrıca onların yaptığı gibi komünizm düşüncesini kabul etmeyince insanları küçük görmek değildir maalesef bu düşünce , öyle yapanlar var , sizde aynısını komünistlere/sosyalistlere yapmayın. Bahsettiğim kitapları okuyun aynı zamanda diğer ideolojilerinkilerinide, öğrendikten sonra isterseniz kapitalist olun çoğunluğunuz okumadan yorum yapıyorsunuz yapmayın lütfen.
7
ayetullah pompali tufek efendi ayetullah pompali tufek efendi
Pp'si ulu önder olan bir komünist, kıyamet yakındır ya ümmet-i Muhammed
sophos sophos
Hem sosyalist, marksist leninist hem Atatürk sever olunmaz diye bir şey yok, Atatürk te ulusumuzun babası ve devrimcidir sadece bazı düşüncelerine katılmıyorum saygım sonsuz.
ayetullah pompali tufek efendi ayetullah pompali tufek efendi
Oha oha bi taoculuk yok
atticus finch atticus finch
tek parti sistemi liberal bir yalandır bu arada.
atticus finch atticus finch
yani şöyle, sovyetler birliğinde tek parti vardı. kübada şu an kapitalist ekonomiyi savunan 3 veya 4 tane parti var diye biliyorum. sosyalizmin tek particilik gibi bir kuralı yok. basitçe ekonomik hakimiyetin patronlara değil, üreticilere devredilmesidir sosyalizm.
sophos sophos
öyle bir kural yok tabi ama genelde öyle tek partinin olması iyi olabilir aslında kuralacak tüm partiler sosyalist olmalıdır zaten sosyalist ülkede
sophos sophos
Dediğin gibi sosyalizm: üretim araçlarının ekonomik kapitalist patronlarda değil halkta olmasıdır. Özel mülkiyetin kaldırılmasıdır özellikle üretim araçlarında.
bu başlıktaki tüm girileri gör