blog yazarlarının güncel blog yazıları

kadinvsaglik
Botoks Etkisi Yapan At Kestanesinin Mucizeleri
blog yazarlarının güncel blog yazıları
At Kestanesinin Mucizeleri

Botoks etkisi yapan, kırışık gideren, gençleştiren kremlerin çoğunun içeriğinde at kestanesi yağının olduğunu biliyor muydunuz? Okudukça daha nelere iyi geldiğine inanamayacaksınız.


At Kestanesi Nelere İyi Geliyor

_At kestanesi yağı cildimize uyguladığımız zaman kan dolaşımını hızlandırıyor cildimizde gençleştirici özelliği hemen görülüyor. Cilt yenilenmesini sağlıyor ve bir çok kremin yapamadığını tek başına yapıyor. Yatmadan önce yüzümüze bir kaç damla sürdüğümüz at kestanesi yağı gece boyunca cildimizde ki, hücreleri besliyor ve yenilenmesini sağlarken, kan dolaşımını hızlandırıyor kırışıklıkları giderdiği gibi kırışmasını da önlüyor.
_Güneşe çıkmadan sürülen yağ cildi güneşin yoğun zararlı ışıklarından koruduğu gibi güneş kremlerinin yaptığını tek başına yapıyor.
. _Cilt lekelerini, akneleri, yara izlerini gidermede de kullanılan yağın bir kaç kez sürüldüğünde cildimizdeki yara izleri, lekelerin giderilmesin de de oldukça başarılı olduğunu göreceksiniz.
_Kan damarlarının sertleşmesini önlediği gibi variz tedavisinde de kullanılıyor. Varizli bölgelerimize sürdüğümüz ve masaj yaptığımız yağın etkisini gözle göreceksiniz.
_ Özellikle saç dökülmesi sorunu yaşayanlar bu yağla saç diplerimize masaj yapıp bir süre beklettikten sonra yıkarlarsa saç dökülmelerine, saç köklerinin beslenmesine iyi geldiğini göreceklerdir.
_Erkeklerin de kullanması gereken bu yağ tıraş sonrası tahrişleri giderirken cildinizi de koruyor.
_Hemoroid hastası olan kişilere de iyi gelen at kestanesine batırdığımız pamuğu bağasurlu bölgeye koyarak yumuşamasını sağlarken tedavi de ediyoruz.
_At kestanesi yağı ağrılara da iyi geliyor. Romatizmal ağrılar, diz ağrılarımız, burkulma, kas ağrıları varsa hepsine iyi geliyor. Yaşlanmayla gelen diz ağrılarına çok iyi gelen ve bu ağrıları gideren bu yağ burkulmalar ve kas ağrılarımıza masaj yaptığımızda çok rahatlatırken ağrıları gideriyor.

blog yazarlarının güncel blog yazıları

At Kestanesini Nerelerden Buluruz?



At kestanesini alsında çok kolaylıkla bulabilmemiz mümkün. Çünkü at kestanesi sonbahar ayında yetişen yol kenarlarında olan hepimizin sokağında, yol kenarlarında, bahcelerde kolaylıkla bulabileceğimiz mucizevi etkileri olan bir ağaçtır. Evde de kolaylıkla yapabileceğimiz yağımızın yapımı çok kolay

Evde at kestanesi yağının yapımı

6 adet at kestanesi
Kestanelerimizi toplayalım ve kabuklarından ayırıp rendeleyelim. Cam bir kavanoza koyduğumuz kestanelerimizin üstüne hakiki zeytin yağı koyalım ve 40 gün kadar güneş gören bir yerde, arada çalkalayarak bekletelim. Bu bekleme süresi bittikten sonra temiz bir tülbent yardımıyla süzelim.
Posasını atmayalım onunla yüzümüze piling yapabiliriz ve varizli bölgemiz, ağrıyan dizlerimiz varsa oraya masaj yapmak saralım ve bir müddet sarılı bırakırsak varizli bölgelerin ve ağrıyan yerlerimizin iyileştiğini görürüz.
Kısacası bu yağ kan dolaşımını hızlandıran, hücre yenileyen, iyileştiren, hemoroidten tutunda ağrılı yerlerimize de sürebileceğimiz faydaları saymakla bitmeyen mucizevi bir yağdır.

Kaynak : http://www.kadinvsaglik.com/2017/10/botoks-etkisi-yapan-at-kestanesi.html
bu başlıktaki tüm girileri gör