blog yazarlarının güncel blog yazıları

kadinvsaglik
Alzheimer Hastalığına Şifa ALLAH'ın Mücizesi Ada Çayı Faydaları

blog yazarlarının güncel blog yazıları

Şifa Kaynağı Ada Çayı

Ada çayını hastalandığımız zaman şifa için demleriz. Enfeksiyona karşı bizi koruduğunu çok iyi geldiğini biliyorduk ama ada çayının bu kadar şifa yüklü olduğunu sanırım çoğumuz bilmiyordur. Hele ki unutkanlığa iyi geldiğine hemde ciddi bir şekilde çağımızın hastalığı olan Alzheimera faydalı olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. Tam bir vitamin deposu olan ada çayı içerisinde A, C, B6 ve K vitamini ayrıca yüksek miktarda potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içermektedir. Ada çayının faydaları saymakla bitmeyeceği gibi müthiş bir şifa kaynağıdır.

Ada Çayının Faydaları

Ada çayı harika bir bitki olup düzenli kullanım sağlandığında unutkanlığın giderilmesine ciddi bir şekilde yardımcı oluyor. Alzheimer hastalığı olmak üzere çeşitli hafıza kaybı, unutkanlık gibi bir çok hastalığın tedavisi için önerilmektedir.
Romatizmadan kaynaklanan iltihapların tedavisine ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı da gerçekten olağanüstü derecede çok ama çok faydalı olan Ada çayının içerdiği vitamin ve elementler mükemmel ve olağanüstü derecede antioksidanlar içerir. Bu yüzden enfeksiyonlara karşı savaşır ve azımsanmayacak derece de bir etki sağlar. Hele ki Romatizmadan kaynaklanan iltihaplara çok iyi gelir.

Astım ve bronşit hastalıklarından kaynaklanan enfeksiyonlara da iyi gelir. Astımı rahatlatır ve daha az atak geçirmenizi sağlar.
Ada çayı kalp sağlığını da korur. Bir tatlı kaşığı ada çayı ortalama 10 mg kalsiyum ve potasyum içermekte bu sürekli kullanımda ciddi bir etkisi oluyor. Ada çayı günlük olarak tüketildiğinde kardiyovasküler sistemin düzgün çalışması ve kalp ritminin sağlıklı şekilde devam etmesine mükemmel derecede yardımcıdır. Şifası saymakla bitmeyecek bu bitki Sodyum içerdiği için Kollestrolü de dengeleyerek dolaylı olarak kalp sağlığına büyük oranda katkı sağlar.
Sindirim sistemini de rahatlatan, midemiz için çok önem taşıyan, gerçekten çok iyi gelen ada çayında içerdiği lifler mideyi kuvvetlendirir, ishale karşı çok iyi bir şifa kaynağıdır. Ada çayı aşırı terlemeye karşı etkili bir besindir.
Ada çayının yaprağı kan dolaşımının hızlanmasını, hücrelerin yenilenmesini ve hasarlı hücrelerin onarılmasında sağlar. Hücrelerin yenilenmesinde içerdiği kalsiyum ve A vitamini etkisi olduğu gibi içerdiği antioksidanlar ciltte meydana gelen çizgileri ve kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur. Muhteşem bir bitki olan ada çayı pürüzsüz bir cilde sahip olmamıza yardımcı olurken, kan dolaşımını hızlandırdığı için selülite de faydalı olmaktadır.
Ada çayı yağınında saç dökülmesine iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hem saç dökülmesini durdurduğu gibi hemde erken beyazlamayı durduruyor.
Sinir sistemine çok iyi gelir çünkü yatıştırıcı özelliği olan ada çayı uyku problemleri çeken kişiler içinde bir şifa kaynağıdır.
Ada çayı şekere hastaları içinde büyük bir şifa kaynağıdır. Şekere de iyi geldiği bilinmeyen bir gerçektir. Diyabetli hastaların kolestrolünü düşürdüğü yapılan deneylerde ortaya çıkmıştır.

http://www.kadinvsaglik.com/2017/10/ada-cayi-Faydalari-alzheimer-hastaligina-sifa.html
bu başlıktaki tüm girileri gör