blog yazarlarının güncel blog yazıları

kadinvsaglik
El Örgüsü Oyuncak Bebek Yapımı

blog yazarlarının güncel blog yazıları

Yapımı

Bu güzel kızımın yapımını size anlatmak, nasıl yaptığımı sizle paylaşmak istiyorum. Beğenip yapmak isterseniz size bir örnek olacağı kanısındayım. Öncelikle tüm bebek yapımlarında olduğu gibi baş kısmından başladığımız bebeğimizin yapımı gerçekten çok kolay, hepimiz kolaylıkla yapabiliriz.

Bebeğimizin baş kısmını 6 ilmekle başlıyoruz. İkinci sırada ise her ilmeğe iki ilmek batıyoruz. 3. sırada bir çoğaltıp bir tek batıyoruz. 4 sırada 2 tek örüp 3 de artırıyoruz.
_6 ilmek başla
_Her ilmeğe 2adet sık iğne yapıyoruz
_Üst sırada bir ilmeğe tel sık iğne diğer ilmeğe iki sık iğne yaparak ilerliyoruz
_Onun üstündeki sırada 2 ilmek tek örüp 2 ilmeğe iki sık iğne yaparak ilerliyoruz ve böylelikle her sırada arttırma sayısı azalır ve bebeğimizin başı büyümeye başlar. İstediğimiz ebatta büyütmek bizim elimizde. İstediğimiz baş büyüklüğüne gelen bebeğimizin başını hiç artırmadan devam edelim ki yüzümüzü örelim. Hiç arttırmadan top şeklinde ördüğümüz yuvarlağımızın baş kısmı sizce yeterli geldiğinde kesmeye başlaya biliriz.

Bebeğimizin baş kısmı bitirdikten sonra boynunu örüp gövdeye başlayalım. Boyun 4 sıra yeterli, gövdenin artırmasını ise önden değilde yanlardan yapalım. Kollarını da örüp ekleyelim.

Patiklerimizin yapımına 8 zincir çekerek ve o zincirlere sık iğne ile her iki tarafından da örerek başlıyoruz. Oval bir şekilde arttırarak ördüğümüz patiklerimizi kenar kısma geldiğinde artırmadan yanlarını örelim. Ön kısmını da yaptığımız patiklerin çoraplarını da şekildeki gibi yapalım. Çoraplardan sonra bacaklara başlayalım. Bacak ilmekleri çorap bitiminden başladığı için her iki patik de çorap da birbirinin aynı olmak zorunda.

Ben bu güzel şirin kız bebeğimizin bacak genişliğini 20 ilmek, bacak boyu ise 15 sıra olacak şekilde yapmayı tercih ettim. İki bacağı da birleştirdikten sonra ikisinin etrafından örerek gövdeye başlayalım. 10 sıra daha örelim. 25 sırada boyundan sonra üst gövdeyi de örelim ve birlendirmeye başlayalım. Birleştirdiğimiz bebeğimizin baş kısmına saçları da ekleyelim.

Yüzümüzün gözlerini, kaşını ve dudaklarını da bir iğne iple yardımıyla işleyerek oluşturmayı tercih ettim. Ben gözlerini vidalı göz kullandım ama sizler isterseniz işleyin yada sizde benim gibi vidalı göz kullanabilirsiniz. Bu gözleri tuhafiyelerden bulabilirsiniz

Etek yapımı ise çok kolay istediğiniz kıyafeti yapabilirsiniz. Ben bel kısmını ölçü olarak kullandım. Bel boyunda zincir çektim ve sıkı iğneyle 6 sıra yaptım.Tırabzanla yaptığım üst sıraları ise her ilmeğe 3 ilmek arttırarak devam ettim. Tırabzanlarla ördüğümüz 5 sıra eteğimizi giydirelim. Bence çok güzel oldu, sizler istediğiniz ebatta yapabilirsiniz.

kadın sitesi kadınlar sitesi

Kaynak : http://www.kadinvsaglik.com/2017/10/el-orgusu-oyuncak-bebek-yapimi.html
bu başlıktaki tüm girileri gör