atatürk döneminde basın

azadi
Atatürk döneminde kapatılan gazete sayısı, değil Tayyip dönemi, tüm cumhuriyet tarihi boyunca kapatılandan çok daha fazladır.
Tayyip döneminden farklı olarak Atatürk kapattığı gazetelerin yönetici ve çalışanlarından birçoğunu asmış, ya da suikastlere kurban etmiştir.
İstikbal Gazetesi, yarın Gazetesi gibi avrupalılaşma yanlısı bazı gazeteleri de sırf şahsi anlaşmazlıkları yüzünden kapattırmış, o da yetmezmiş gibi 12 adet, 7'si 25 yaşın altında çalışanı da tek celselik mahkemelerle sessiz sedasız astırmış, cesetlerini ailelerine vermek yerine kimsesizler mezarlığına gömdürmüştür.
Burdan da görüleceği üzere cesede işkence kültürünün startı da TSK ya Atatürk eliyle bulaşmıştır.
Ah Rauf bey, ah! Kim derdi ki ülkenin en aydın insanlarından iken, çocuklarının gözü önünde, gözü dönmüş bir diktatör tarafından astıralacağını?
Okumazdan önce sanırdık ki bu Atatürk sadece ermeniye, kürte reva görür bunu (seyit Rızanın darağacında sorulan son arzusuna karşılık istediği oğlundan sonra asılmaktı, ama önce oglunun sallanışını izlettirip, sonra astılar), ama bu Atatürk tıpkı osmanlıdaki gibi ters düştüğü kendi kanı olsa bile kundaktaki çocuğuna, hatta öldükten sonra cesedine kadar işkence edermiş.
Önce kim oldugunu öğren laik sözlük gençliği.
Kimsin, atan kimdi, ne istedi, ne yaptı...
Önce bunları hakkıyla öğren, sonra doğru olanlarını ayıklamaya başlarsın.
(bkz:istiklal mahkemelerinde asılan insanlar)
bu başlıktaki tüm girileri gör