din insanlığa en zararlı icattır

1dodo
Din insanı sınırlayan birşeyler yapması gerektiğini söyleyen hayatın en gereksiz şeyidir. Dua,namaz vs sadece duygusal rahatlama getirir yoksa olacağı yoktur.
azadi
Bence din'i en zararlı icat olarak görmek biraz sığ bir bakış açısı olur. Olabilecek tüm ideolojiler için aynı benzetmeyi yapmak gerekir. Zira tüm ideolojiler insan ürünüdür.
Mükemmel bir ideoloji yaratbilmek, ancak mükemmeli yakalamış bir bilinç için geçerli olabilir.
İnsan mükemmel değildir. Dolayısıyla mükemmel bir sistem yaratamayacaktır.
Bu nedenle tüm ideolojiler, üreticisinin dandikliğinden ileri gelerek, belli başlı dandikliklere sahip, ya da gebedir. Bilmem anlatabiliyor muyum?
weed
Eski avrupadan ele almaya başlarsak hatırladığım kadarıyla rönesans dönemi öncelerinde kilise insanlarına sürekli olarak düşünmek sizi mutsuz yapar gibi söylemlerle insanları gerici olmaya iten şeylerden biridir. Nasıl ki rönesans döneminden önce avrupa güçlü olarak nitelendirilemezken toplumdan sıyrılan güçlü düşünürler toplumu düşünmeye itmiştir ve avrupa şimdiki modern halini almıştır. Aynısını islam için düşünürsekte ülkemizde örneği boldur. Örneğin biyoloji kitaplarından evrim teorisinin kaldırılması nedeni ise basittir. Düşünmeyi minimuma indirmektir.
oyuncuhatun
İnsanları barış ve huzur içinde bir arada tutmaya çalışan "insan" icadıdır. Sizi bir tanrı olduğuna inandırırlar çünkü aksi takdirde kötü/yararlı şeyler yapabileceğinizi biliyorlar.
Papanın cennetten toprak satması gibi düşünebilirsiniz.
Şunu da unutmayın ki en büyük din düşmanları asıl dinine bağlı olanlardır. Çünkü tanrının olmadığını bilirler ve sizi kandırmayı oturup zevkle izlerler.
petitpusat
Ozgur dusuncenin serbest birakildigi donemlerde insanlik bilimde ilerlemis ve gelismisken, zorba ve kisitlayici donemlerde duraksamis, gerilemistir. Evrim surecimizde her bir olayin ve kavramin bugunumuze dogrudan bir etkisi oldugu gibi, dinin de etkisini gormezden gelemez, kulliyen zararli ilan edemeyiz. Roma'da ortaya cikan devlet ve hukuk kavramlari nasil bugunun medeniyet seviyesinin temeliyse, sosyolojik acidan tum dinler de gecerli olduklari cografyadaki dusunce, kultur, gelenek bicimlerini etkilemis ve insanlara sekil vermistir. Tarihte hicbir sey gereksiz degildir. Ilk safhada bilinmezi yuce guclere yorduklari icin atalarimizi suclayamayiz, bu sayede akil sagliklarini korumus ve yasam mucadelesine adapte olabilmislerse tanri fikri bizim icin yararlidir. Fakat bu kalitsallasmis fikirler yeri geldigi zaman bilinmeze cevap bulmaya calisanlari diri diri yakmaya goturmustur, cunku zaman degismis, ve bilinmeze cevap bulmak icin kalitsallasmis olani kazimanin vakti gelmistir. Her sey degisir, ve insanoglu icin aslolan ayak uydurmaktir.