burger king

azadi
Miamili girişimciler James McLamore ve David Edgerton, Burger King Corporation'ı 1954'de kurdular. 5 yıl sonra, 5 Florida Burger King'lerini ulusal bir zincire çevirmeye hazırdılar. 1967'de şirketlerini Pillsbury'e satana kadar Burger King, ülkedeki 3. büyük fast-food zinciri haline geldi ve sektörün lideri McDonald's'ın ardından ikinci olmak üzereydi.

Burger King'in büyüme hikâyesi fast-food sektöründe bayilik ve reklamın gelişiminin hikâyesidir. McLamore ve Edgerton 1954'de basit bir konseptle başlamışlardı: savaş sonrası tomurcuklanan çok çocuklu aileleri uygun fiyatlı, çabuk sunulan ızgarada pişmiş burgerlere çekmek. Fikir benzersiz değildi: ucuz müşterilerine araba içinde fast-food sunan restoranlar 1950'lerin başından beri tüm ABD'de yeşermekteydi. Aslında 1954, arabaya hizmet yapılan orijinal Güney Kaliforniya restoranları McDonald's imparatorluğunun başlangıcı olan McDonald kardeşlerle Ray Kroc'un anlaşmasını yaptığı yıldı.

McLamore ve Edgerton Burger King restaurantlarına farklı bir yön vermeye çalıştılar. Burger King yemek odası sunan ilk zincir oldu. 1957'de menüye soslu, peynirli, marullu, turşulu ve domatesli burger Whopper'ı damak tadı merakı olanlara için eklediler. Ama fiyatları uygun tutmaya devam ettiler: bir hamburger 18 cent, bir Whopper da 37 cent'ti. 1958'de giderek popüler olan bir medyadan yararlandılar, televizyon: ilk Burger King televizyon reklamı Miami'nin VHF istasyonunda görüldü.

1959'da McLamore ve Edgerton Florida'nın ötesine geçmeye hazırdılar ve bayilik sistemi ürünlerini daha geniş bir pazara taşımak için bayilik vermeye başladılar. Yatırımcılarını ülke içinde geniş bölgeler için tek yetkili olma hakkı vererek çektiler. Kendileri de geniş işletmeler olan, bu bölgesel hakların alıcıları kendi bölgelerinde istediklerini yapabilmekteydiler: arazi alıp, istedikleri kadar mağaza kurabilir, bölgenin parçalarını başka yatırımcılara satabilir veya değişiklik yapabilirlerdi. McLamore ve Edgerton başlangıç ödemeleri ve kesintilerini alıp bayilerini oldukça serbest bıraktılar.

Şirket 26 Ağustos 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, Kanadalı kahve ve donuts satıcısı Tim Hortons Inc.'i satın alarak merkezini Kanada'ya taşıma kararı aldı.
ickial
insanların bi aralar at eti satıyorlar diye linç girişimi yaptığı marka.

ikili menüyü tek başıma gömdüğümü belirtmek isterim. ama yine de favorim (bkz:kfc)
faun
patatesleri hala leş olan fastfood zinciri. yok sizi dinledik düzelttik cart curt diye reklam yaptılar ama aynı patates amk. lastik gibi patates kızartması mı olur
1
jesus
vejetaryen olmadığım zamanlardan hatırladığım kadarıyla etlerinin tadı leş gibi olan dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden biri. bugün sadece bean burger ve patateslerinden yemekteyim. ranch soslarının da eskiye göre bozduğunu düşünüyorum.
ayrıca zamanında ateş seni çağırıyor diye garip bir sloganları da vardır, unutulmaz.
radis
lezzet olarak mcdonalds daha iyidir. Fakat fiyat olarak tabiki de burger kingi tercih etmek daha rasyonel olacaktır.
çoğu zaman patatesleri kuru ve kötü olsa da yabancı fast-food şirketi olarak türkiyede en fazla şube açan firmadır.
karll max
hayatım da online siparişler de bir kere siparişimin tam geldiğini görmedim. yazılan notları da siklediklerini sanmıyorum. ama vazgeçemiyorum...
kedi
iğrenç bir şeyler yeme isteği geldiğinde uğradığım mekanlardan. texas smokehouse burgeri dışında lezzetli diyebileceğim bir şeyi yok.
herr muller
Turkiye'de mcdonalds ile sayıları birbirine yakın olsa da, dünyanın herhangi bir ülkesinde ne yazık ki mcdonalds şubelerinin 30da 1i kadar yeri var. Sevenler için üzücü gercekten
0 /